Likestill alle - mer plass i Forum

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vi mener at forumet ved Sandefjord videregåendeskole bør bli bygget ut. Vi har over 2000 elever og litt over 500 hundre lærere. Likevel har vi et forum hvor ikke alle lærerne får plass en gang.

DEL

LeserbrevVi har det i tillegg sånn at det er sosiale forskjeller i forum. For eksempel så har ikke 1. klassingene lov til å sitte på de nederste langbordene. For der MÅ liksom russen sitte. Hvorfor det? Hvorfor kan ikke vi første klassinger sette oss der. Noen har prøvd. Og de noen ente opp med å få brødskiver kasta på seg. Hva feiler det folk! Kaste brødskiver liksom. Se for deg at du eller barnet blir bombardert med mat, og skjels ord fordi du satt deg feil i forum.

Sosiale forskjeller kommer nok aldri til å endre seg. Sånn er det alltid vært og sånn kommer det alltid til å være. Dette kan vi dessverre ikke gjøre noe med, uansett hvor mye vi ønsker å endre på det. Noe vi kan endre på er plass og utbygging. Hvis forumet hadde vært stort nok hadde vi ikke trengt å tenke noe på sosiale forskjeller.

Det er faktisk en menneskerettighet at folk skal føle seg trygge når de er på skolen. Det å føle seg trygg på skolen, innebærer også å føle seg trygg i forum. Tror dere virkelig at alle vi 2000 elever føler oss kjempe trygg og komfortable i et lite trangt forum, hvor du ikke kan sette deg hvor du vil en gang? Folk med sosial angst kommer jo til å bli merka for livet. Tenk hvis det skjer med deg, eller med barnet ditt. Et annet poeng er at det er viktig å føle seg trygg for å ha et godt læringsmiljø, noe alle videregående skoler er opptatt av. Vi tror at hvis du gir folk litt mer plass i forum og flere sitte plasser, vil folk automatisk føle seg trygge, fordi da trenger de ikke engste seg over at de setter seg på «feil plass».

Mange tenker på at det vil koste for mye å bygge ut Forum, og at norsk ungdom får nok som det er. Men uansett hvordan du vrir på det så er det ungdommen og ikke pensjonistene som skal styre Norge i fremtiden. Norges framtid er altså avhengig av at norsk ungdom har det bra på skolen. Læringsmiljø og trivsel henger faktisk sammen. Trives du på skolen, gjør du en bedre jobb på skolen. Trives du på jobben, gjør du en bedre jobb. Så enkelt er det. Hvis ungdommen har et godt læringsmiljø, har mest sannsynlig Norsk framtid mer godt i vente. Dette burde være viktig og i fokus for Norges største videregående skole. La ungdommen føle seg trygge på Sandefjord Videregående skole.

Så vi ønsker med dette en utbygging av forum. Da ville alle hatt en plass å sitte, uansett om det hadde vært såkalt «fast plass» eller ikke, alle ville følt seg trygge, og alle ville hatt et bedre læringsmiljø. Du hadde ikke trengt å være så sykt populær eller kul for å få plass i forum, det hadde vært plass uansett!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags