Det frynsete ryktet til Sandefjord gymnas

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Jeg viser til innlegg i Sandefjords Blad 6. mai der Elisabeth Norr har en kommentar vedrørende offentlige og private skoler.

DEL

LeserbrevFørst må jeg rette en misforståelse. Jeg har aldri vært skoledirektør i Vestfold, men assisterende fylkesdirektør i Vestfold fylkeskommunes utdanningsavdeling. I den tiden var jeg saksbehandler for fylkesskolestyresaken om fylkeskommunens støtte til godkjenning av Skagerak International School.

I den forbindelse ga jeg uttrykk for at Sandefjord gymnas ville ha godt av konkurranse fra Skagerak International School. Jeg synes det er en meget tendensiøs tolkning når Elisabeth Norr hevder at jeg skal ha uttalt at Skagerak ble redningen for Sandefjord gymnas.

Jeg stiller meg også uforstående til påstanden om at Sandefjord gymnas hadde et frynsete rykte i slutten av 1970-årene og i begynnelsen av 1980-årene. Som rektor ved skolen i perioden 1979 - 1987 kan jeg forsikre Elisabeth Norr om at skolen hadde gode eksamensresultater og mange eksamenssensorer både i skriftlige og muntlige fag. Skolens rektor var formann i rektorkollegiet i Vestfold og i rektorutvalget for allmenne fag. Det var ingen mangel på kvalifiserte søkere til ledige stillinger ved skolen. Både Vestfold fylkesskolestyre og politikere i skolens utvalg gav skolen ros ved fortjente anledninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags