Sultne elever

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevHvor ofte er du sulten på skolen? Jeg tipper det er ganske ofte. Faktisk, så viser en undersøkelse utført av noen elever på Sandefjord Videregående skole at 85 % av alle som deltok, er ofte sultne på skolen. Hva kommer dette av? Frister ikke den svette brødskiva i sekken, eller rekker du ikke å lage matpakke?

Det at du går sulten på skolen, er ikke gunstig, for det påvirker både humøret og konsentrasjonsevnen din. Dette kan føre til at du ikke klarer å følge med i timen, og kan lede til dårlige resultater på tester. Men hva skal du gjøre da? Det er jo ikke alltid det frister like mye med en svett brødskive med gulost.

Ofte resulterer problemet med kjedelige matpakker i at mange velger å dra på butikken eller i kantina for å handle mat, men dette er ikke for å kjøpe grovbrød eller makrell i tomat. Tvert imot kjøper de aller fleste usunne alternativer, som bakervarer, sjokolademelk, potetgull, godteri, brus og sukkerinnholdige drikker, lyse rundstykker osv.

Hvorfor? Fordi det er det som er billigst.

Den samme undersøkelsen viser nemlig at 73 % av alle som deltok, oftest kjøpte usunne matvarer. Vi ser tendenser til flere overvektige personer i Norge, og dette hjelper ikke på situasjonen. I tillegg gir slik type mat dårlig energi i lengden, og kan gjøre deg helt slapp når skoledagen er over. Da kan det være vanskelig å starte på lekser.

I kantina har vi et tilbud om varm, sunn mat, men denne koster jo en formue. 40 kroner hver dag i en måned blir 900 kroner. Det sier deg selv at man ikke kan holde på slik i et helt skoleår.

Derfor mener vi at vi på Sandefjord VGS trenger et tilbud om varm, sunn mat til en rimelig pris. Vi går på den største skolen i landet, og har flinke kokker under opplæring som kan lage maten. Vi kunne for eksempel betalt en årsum på x antall kroner og da fått varm mat hver dag.

Vi tror dette hadde hjulpet mye på humøret, lysten og viljen til å legge ned en ekstra innsats på skolen. Vi sier ja til daglig, varm mat! Gjør du?

Hilsen to ivrige fotballjenter ved første klasse på SVGS sin toppidrettslinje.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags