Friluftsbad i Sandefjord

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi har fått en oppgave i samfunnsfag om å påvirke et politiske vedtak, ved å velge en konkret sak i lokalsamfunnet som vi er opptatt av. Vi er to elever som går i 1. klasse på Sandefjord videregående skole.
Vi vil derfor komme med et forslag om et friluftsbad i byen vår. Vi tror dette vil bli et bra tilskudd for barn, ungdom og familier på sommerdager. Vi har i det siste året lagt merke til at interessen for bading og hopping har økt betraktelig. Et godt eksempel er dødsing. Dødsing er en variant av stuping hvor du ligger i et horisontalt svev, og lukker deg sammen som en liten ball rett før du treffer overflaten. Dette er en sport som har blitt veldig populær i Norge, og har også spredt seg til andre land i nyere tider. I VM i år var det dødsere fra både Norge, Sverige, Spania og Finland.
På de varmeste sommerdagene i år merket vi en stor lengsel etter gode badesteder i byen vår. Som 15-åringer, uten bil og uten båt var det vanskelig å komme seg til de beste stedene. Da interessen også var høy for å prøve på nye triks og flipps, var det perfektet stedet vanskelig å finne. Derfor ble kursen satt mot Oslo og Frogner badet. I Frognerbadet har man altså et basseng hvor du har høyder fra 1 til 10 meter på det høyeste, og man kan ta seg en tur ned en av skliene. Vi merket veldig fort at vi ble misunnelige, og begynte å drømme om noe lignende i Sandefjord.
Som ungdom i Sandefjord setter vi pris på et levende sentrum. Vi ser at det begynner å skje mye spennende nede ved havneområdet, både med ny skatepark, paradegaten og den nylige rensede fjorden. Derfor tenker vi et friluftsbad, beliggende for eksempel i Badeparken, kan være et godt tilskudd og gi enda mer aktivitet i området. Den sentrale beliggenheten er viktig for oss, da vi vil at dette skal være mest mulig tilgjengelig for alle.
Mange ungdommer bruker mye tid foran en skjerm, enten om det gjelder gaming eller sosiale medier. Dette skyldes blant annet at vi mangler gode møteplasser for oss i byen. Et friluftsbad gir muligheter for aktiviteter og masse glede, ikke bare for ungdom, men også for barn, voksne og eldre. Dette vil gjøre at også innbyggere fra andre byer vil se på Sandefjord som et populært reisemål. Hvis det også skulle blitt holdt konkurranser, som for eksempel dødsekonkurranse, vil det tiltrekke mange turister.
Vi oppfordrer politikerne i Sandefjord til å se på mulighetene for et friluftsbad, og vit at dette er et stort ønske fra ungdommen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken