Gå til sidens hovedinnhold

– Ja, selvfølgelig skal vi ha ferjer i Sandefjord

Artikkelen er over 2 år gammel

Ja, selvfølgelig skal vi ha ferjer i Sandefjord. Vi er en sjøfartsby er vi ikke? Det viser seg at det er mange meninger om dette i de politiske partier, hvor noen ikke vil ha ferjedrift, mens noen ikke kan få flyttet de raskt nok.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sandefjord FrP ønsker å beholde ferjene der de ligger i dag i lang tid fremover. Vi reiser rundt som politikere i forskjellige fora og alle vi møter peker på hvor heldige Sandefjord er som har flyplass, jernbane, buss, nærhet til E-18 og ferjer. Vi i Sandefjord kommer oss enkelt ut av byen, men det gjør også at det er enkelt å komme hit. Da tenker jeg på etablering av bedrifter, turister, kurs og konferanse med mer.

LES INTERVJU MED LESERBREVFORFATTEREN HER: - Ferjene må bli her

Noen politikere mener ferjene beslaglegger et viktig område ved havnen vår, i et langtidsperspektiv så kan vi være enig i det, men da snakker ikke vi om 2025. Vi har et stort havneområde i Sandefjord som selvfølgelig bør utvikles videre, derfor mener vi i FrP at det å utvikle området fra Stub mot ferjeterminalen og fra kilen mot ferjeterminalen med enda flere aktiviteter og oppgraderinger bør gjøres først.

Vi tror ikke at å flytte ferjene for å bygge flere restauranter og parker, nødvendigvis blir en suksess. Det vil nok fungere godt om sommeren, men vil driftsgrunnlaget vare gjennom hele året? Det er ganske traust i det området på vinterstid og med ferjeaktiviteten så drypper det faktisk litt på omkringliggende utesteder gjennom hele året. Det skal også nevnes at det er gode inntekter til kommunen vedrørende ferjedriften, som igjen kan benyttes til å utvikle området rundt havnen. Når byen har flere innbygger og behovet har økt da bør diskusjonen komme.

Så leste jeg i avisen at Fjordline var i samtaler med Jotun om arealer på Vindal/Vera for å etablere en ferjeterminal, dette prosjektet kommer ikke FrP til å støtte med bakgrunn i de trafikale utfordringene, den belastningen vil vi ikke påføre beboere på Vesterøya.

Den samme trafikale utfordringen dukket opp når man snakket om Thorøya i sin tid. Det er vel bare å innse at det er minst utfordringer, der ferjene ligger i dag.

Sandefjord FrP

Cathrine Andersen, Gruppeleder

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.