Barna er taperne på Rødsåsen

Sissel Eliassen er spent på hvordan planutvalget vil vurdere trafikksikkerheten.

Sissel Eliassen er spent på hvordan planutvalget vil vurdere trafikksikkerheten.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Barna blir taperne, står det med store bokstaver i Sandefjords blad 6. oktober. Ja pytt, pytt, det er jo bare barn.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Rådmannen innrømmer at det er barna som sitter igjen med svarteper vedr. utbyggingen av Rødsåsen. Rådmannen har tvilt seg frem og ser det er mange momenter som taler imot utbygging, men beklager at barna kommer dårlig ut av de endringene som er varslet i den populære åsen.

Pytt, pytt, det er jo bare barn.

Gjenværende deler av Rødsåsen som ikke reguleres til utbyggingsformål, er betydelig mer kupert og mindre egnet for barns naturlek, sier rådmannen. Han innrømmer også at utbyggingen vil forringe Pannekakefjellets verdi som område for naturlek og opplevelser. Likevel, pytt, pytt det er jo bare barn det gjelder. Ikke bare nåtidens barn, men barn i flere generasjoner fremover. Dette sier faktisk mye om hvilke verdier vår rådmann setter høyest.

Eier og daglig leder i A/S Thor Dahl er uenig at barna blir tapere. Han sier det er ingen tapere her. Rødsåsen omfatter cirka 80 mål. Under en tredjedel av dette arealet reguleres til et meget flott boligområde, over 50 mål skal fortsatt være skogsområde som nå, sier han.

Det virker ikke som om han har vært i området, og heller ikke hørt hvordan rådmannen beskriver det resterende området som ikke skal reguleres.

LES SAKEN HER: Her sier rådmannen ja til 80 boliger, men beklager at barna blir taperne

Adkomst fra nord rammer jo barna dobbelt. Først med ødeleggelsen av Pannekakefjellet og området rundt, men også med forverret trafikksikkerhet langs deres skoleveier. Dette er veldig trist, men det kan bli mye verre enn bare trist…. Adkomst fra nord er nok helt klart billigst for utbygger og vil dermed gi størst fortjeneste til prosjektet. Er det dette argumentet rådmannen styrer etter?

Ja her er det en vinner, A/S Thor Dahl, og hundrevis av barn i flere generasjoner er tapere.

Stortinget har behandlet en stortingsmelding om trafikksikkerhet, den første på 30 år. I meldingen fremheves fylkeskommune og kommune som viktige bidragsytere i trafikksikkerhetsarbeidet. Det gjelder vel også Sandefjord kommune ? Mette Magnussen i Trygg Trafikk i Vestfold sier at skal vi nå visjonen om null omkomne og hardt skadde i trafikken innen midten av dette århundre, må vi legge mer trykk på lokalt samarbeide.

I Sandefjords Blad i sommer leste vi at det nå skal settes i gang tiltak som skal gjøre det tryggere for barn og unge å ferdes på skoleveien. Talspersonen for barn og unge i Sandefjord er Ivar Ramberg, og jeg regner med at han tar tak i dette.

Jeg håper nå at våre politikere tar ansvar, og viser oss hvem av dem som bryr seg om de myke verdier. Hvem vi trygt kan stemme på ved neste valg. Dessverre har de som rammes aller mest ikke stemmerett til neste valg.

Jeg er spent på om noen av planutvalgets medlemmer tør å foreslå at planene avvises p.g.a. at trafikksikkerhet, natur og bomiljø ikke er bra nok ivaretatt, og hvem som tør å stemme for det.

ANDRE MENINGER OM RØDSÅSEN:

Pannekakefjellet, med den flotte skogen inntil og kyststien som går forbi, vil med den planlagte utbyggingen bli helt ødelagt

Vil Rødsåsen fortsatt bli ødelagt? 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken