Ja, hva slags sommer skal vi få?

Det er fortsatt store muligheter for mye knallfint sommervær - men det er en trøst å slå fast at det finnes mange alternativer til å dra på stranda i sommer.

Det er fortsatt store muligheter for mye knallfint sommervær - men det er en trøst å slå fast at det finnes mange alternativer til å dra på stranda i sommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi mistet et stykke viktig norsk kultur i fjor sommer.

DEL

MeningerI vårt land er det å klage på sommerværet – et frysegode. Men hvordan skal vi klage på været når den ene varme soldagen avløser den andre? Hvordan kan vi skryte av å ha badet, når gradestokken likevel ligger på den riktige siden av 20-tallet? Så lå det et gravalvor bak – vil klimaendringer føre til årlige tørkesesonger? Etter flere måneder med tørke, lærte vi at uvær også kan komme i form av sol fra klar himmel – en uvant tanke for oss nordboere.

Således kan vi glede oss over at denne sommeren er innledet med regnskyll som vekselvis viser gult eller oransje farenivå. Den eneste måten badetøyet kan bli vått på nå, er om taket springer lekk og regnet siver ned i klesskapet.

Så er det lov å håpe at vi faktisk etter hvert får vekslende sommervær, med i alle fall ett og annet gløtt av soldager innimellom – og de må gjerne også være i flertall. Men i fall vi ikke engang får det, men bare regn – hva da? Hvor moro er galgenhumor og vittigheter om været i lengden? Vel, er denne humoren en viktig del av norsk kultur, men selv de norskeste av oss kan vel gå lei i lengden. Jeg for min del vil anbefale Sandefjords rike kulturtilbud i sommer.

Fredagens papirutgave brakte en kulturguide som var breddfull av arrangementer og hendelser for helgen og den kommende uke – og den ligger fortsatt tilgjengelig på nett. Vi kommer til å publisere ukentlige kulturguider gjennom hele sommeren (som ellers). Selv var jeg så heldig at jeg fikk med meg en førpremiere på Hvalsommer 15 torsdag. Den var breddfull av lokale poenger, og kan anbefales.

LES OGSÅ: Lotte (43) serverer sommerminner du kan varme deg på i kalde høstkvelder

Ivo starter sitt sommershow neste helg. Bakgården har et tett program. Det samme har Kurbadhagen, Draaben, The Note og en rekke andre utesteder og scener i Sandefjord. Så kommer alle festivalene i tillegg: Fjordfesten, Minifjorden, Fjord Classics, Midtåsen kulturfestival og Midtåsen barnefestival – bare for å nevne noe.

LES KULTURGUIDEN HER: Dette skjer i dagene framover: Nå er kultursommeren her – med eller uten paraply

Vi håper selvsagt at sommerværet slår til. Men det er fullt mulig å kose seg i Sommerfjord selv om regndagene skulle vise seg å stå i kø.

LES OGSÅ:

Restaurantanmeldelse av Posthuset: Matelskere – foren dere!

Kodals første nattklubb åpner dørene

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags