Det er dette som er det «store» i «tenk stort, tenk Sandefjord»

Arbeidstakerne på Ranvik arbeidssenter fikk et brev som skapte store reaksjoner. All ære til de som har engasjert seg, skriver ansvarlig redaktør og daglig leder, Steinar Ulrichsen.

Arbeidstakerne på Ranvik arbeidssenter fikk et brev som skapte store reaksjoner. All ære til de som har engasjert seg, skriver ansvarlig redaktør og daglig leder, Steinar Ulrichsen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Meningsinnholdet i slagordet «tenk stort» ble klart for meg denne uka, skriver Steinar Ulrichsen, ansvarlig redaktør og daglig leder i Sandefjords Blad.

DEL

MeningerDet er noen år siden slagordet «Tenk stort, tenk Sandefjord», ble lansert. Ut fra responsen må det nå, flere år etterpå, sies å ha vært vellykket. Slagordet er blitt latterliggjort (og ikke uten gode poenger), kritisert, det er blitt trukket inn i debatt etter debatt, der meningsmotstandere gjerne har hver sin tolkning av hvordan mottoet bør forstås.

Men for meg ble kanskje meningsinnholdet tydeligst denne uka. Arbeidstakerne på Ranvik arbeidssenter fikk et svært lite hyggelig brev, der budskapet var at det lille de fikk i arbeidsoppmuntringspenger skulle reduseres. De skulle få én time mindre betalt, slik at arbeidsinnsatsen fra klokka 09–14 kun skulle godtgjøres med 4 timer ganger 12 kroner.

Bakgrunnen er at arbeidstakerne på dagsentrene i Sandefjord, Stokke og Andebu skulle få like mye i dagsats. Men siden det ikke fantes ekstra midler, måtte mottakerne dele det lille de har. For brukerne av tilbudet i Sandefjord betydde dette et svært lite kutt målt i kroner og øre, men stort målt i svekket selvfølelse.

Brevet som ble sendt ut til brukerne, ble derfor delt på sosiale medier og skapte hurtig en liten lokal storm. Flere reagerte på «de svakeste blant byens befolkning» (les: personer med funksjonshemninger eller psykiske lidelser) blir behandlet på denne måten.

Det tok heldigvis ikke lang tid før ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) meldte seg på – og lovet der og da på Facebook at han skulle følge opp saken. I formannskapet denne uka engasjerte flere politikere seg. Charlotte Jahren Øverbye (SV) fortalte at hun aldri før hadde blitt kontaktet av så mange i forbindelse med en sak som denne. Karin Virik (V) mente kuttet kunne føre til politikerforakt. Representanter for Ap, Frp og KrF tok også til orde mot det varslede kuttet.

– Dersom det er så lite, må vi legge oss i selene og få dette til, sa Arild Theimann (Ap).

LES SAKEN HER: Politikerne snur: Kutter ikke i arbeidsoppmuntringspenger likevel

Konsekvensen blir nå at kuttet uteblir. Arbeidstakerne på Ranvik kan møte opp hver dag og kjenne på både arbeidsglede og at de har Sandefjords innbyggere i ryggen. Og spør du meg, er det engasjement som dette – fra både innbyggere og politikere – som utgjør det store i «Tenkt stort, tenk Sandefjord».

ANDRE MENINGER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags