Galskap i Uranienborgveien

Torsdag gjennomførte politiet kontroll i Urianienborgveien ved Gokstad skole. - Jeg håper på flere slike, skriver ansvarlig redaktør og daglig leder Steinar Ulrichsen

Torsdag gjennomførte politiet kontroll i Urianienborgveien ved Gokstad skole. - Jeg håper på flere slike, skriver ansvarlig redaktør og daglig leder Steinar Ulrichsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er skremmende å lese at voksne som tar ansvar og som vil det beste for barna skal belønnes med kjeft og drittkasting.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Anita Henriksen som har tatt oppstilling i Uranienborgveien for å advare mot uvettig – og ulovlig – kjøring i den trange veien, kunne i helgen fortelle at hun er blitt utsatt for nettopp det av illsinte bilister. Hun sier at mange biler kjører skolebarn helt inntil skolen, og er med på å gjøre skoleveien livsfarlig for andre barn. Slikt engasjement mot farlig atferd burde i stedet belønnes. Hun har jo tatt grep for å ta vare på det viktigste vi har: barna.

LES SAKEN HER: Her var det parkeringskaos og nestenulykker før SB skrev om saken

I samme ånd er det bra at politiet nå har tatt affære og gjennomført kontroll i veien. Torsdag ble kun én ilagt et forelegg på 5.500 kroner for kjøring mot skilt. De har lovet flere kontroller. Det er bra – også får vi håpe at ingen blir tatt. Det er jo det beste. Men saken peker på et mer grunnleggende problem.

For det første kjører lærere på veien når de skal på jobb – det har de lov til. Det bør likevel være en grunn til at kommunen kan se på hele situasjonen på ny. Hvor godt er egentlig dette planlagt? Dernest, hvorfor er det ikke flere soner rundt skolen der de som absolutt må kjøre kan sette av barna? Nå opplyser nærmiljøutvalget at det er mulig å kjøre inn Bekkeveien – helt innerst, der kan barna gå vi undergangen og fram til skolen.

Det er imidlertid god grunn til å ønske seg flere og bedre soner.

ANDRE MENINGER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken