Hvorfor er ikke du like viktig?

Sandefjord kommune trenger mange penger for å ruste opp skolene, men hvor skal pengene komme fra når vi tjener langt mindre enn landsgjennomsnittet?

Sandefjord kommune trenger mange penger for å ruste opp skolene, men hvor skal pengene komme fra når vi tjener langt mindre enn landsgjennomsnittet?

Artikkelen er over 1 år gammel

Bor du i Sandefjord synes jeg du skal stille deg dette spørsmålet: Hvordan kan det ha seg at en kommune som stiller seg mellom Drammen og Asker i antall innbyggere – knapt har statlige arbeidsplasser?

DEL

MeningerDet neste spørsmålet jeg vil at du stiller deg er følgende: Dersom det er sant at Vestfold er et arbeidsmarked – hvorfor ligger det da knapt en eneste offentlig arbeidsplass i det som er Vestfolds og Telemarks desidert største kommune?

I Tønsberg er det for eksempel 134,7 statlige arbeidsplasser per 1.000 innbyggere, mens det tilsvarende for Sandefjord er 11,9. De som jobber i Tønsberg vil jo selvsagt helst bo i nærheten, selv om det selvsagt foregår pendling internt i fylket.

Derfor er jeg ikke enig med stortingspolitiker Erlend Larsen som mener at det må være ett fett for sandefjordinger om de statlige arbeidsplassene er i Tønsberg eller i Sandefjord.

LES HVA HAN MENER HER: Vi folkevalgte er ikke for tilbakelente med å skaffe statlige arbeidsplasser

Fra Sandefjord koster det for øvrig 54 kroner bare i bompenger å kjøre tur-retur Statens park i Tønsberg – per gang.

Derfor er dette noe jeg synes du skal bry deg om og gjerne plage dine folkevalgte stortingspolitikere med. Det har nemlig store konsekvenser for deg at staten samler inn skatteinntekt fra Sandefjord, men velger å bruke det et annet sted. Det gjør at inntekter du har arbeidet for i Sandefjord skaper ringvirkninger og gir viktig verdiskapning et annet sted. Skal vi være en gründerby, kan det ikke fortsatte slik. Det gjør også at fattigdomsproblemet i Sandefjord er større her enn andre steder. Det gjør at kommunen kan bruke mindre på sine innbyggere enn andre rikere kommuner.

Den gjennomsnittlige skatteinntekten i Sandefjord er på 87,6 prosent av det som gjelder for resten av landet. Det gjør at jeg fortsatt mener at det er helt berettiget å stille vestfoldbenken følgende spørsmål: Hvem er det som har valgt dere inn på Stortinget? Hvorfor er ikke kommunen med flest stemmeberettigede viktig? Det er også et resultat av helt elendig planlegging.

For ønsket om langt flere statlige arbeidsplasser i Sandefjord er ikke bare lokale interesser som skriker opp. Det er vel så viktig for å ivareta både langsiktige og helhetlige interesser.

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå vil Sandefjord ha 73.441 innbyggere i 2040.

LES SAKEN HER: Dette skjer med den lokale befolkningen i framtida – færre unge og flere eldre

Nesten 20.000 flere enn Vestfolds nest største kommune, som av grunner jeg ikke kan forstå har 11 ganger så mange statlige arbeidsplasser målt mot innbyggertall. Så kan man sikkert ønske seg stortingspolitikere som evner å se helhet – og sette de større interessene foran sine egne små lokale interesser. Men det vil i så fall måtte bygge på en tillit til at alle blir ivaretatt på en skikkelig måte. Også vi som bor i Sandefjord. Nå trenger vi stortingspolitikere som faktisk taler vår sak.

Det er derfor vi har stemt på dem.

ANDRE MENINGER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags