Slik skal vi straffe oss selv – igjen

Er støvet fra fyrverkerioppskytingen så skadelig at vi mister sunn fornuft i begynnelsen av januar?

Er støvet fra fyrverkerioppskytingen så skadelig at vi mister sunn fornuft i begynnelsen av januar? Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nyttårsforsetter? Vi vet hvordan det ender, men like fullt er det i gang igjen nå.

DEL

MeningerNyttårsforsetter i januar er like lett å styre unna som issvuller på blåhålka. Vi vet de er der og at de er livsfarlige. Vi kan gå så forsiktig vi bare vil. Vi kan se oss for alt vi orker. Men vi skal jo tross alt fram og da må den ene foten settes foran den andre. Helt til vi mister balansen. Igjen.

Slik går dagene i januar også. Vi vil så gjerne styre unna nyttårsforsettene. Men så er det dette med kondisjonen. Og har vi ikke fått et par ekstra kilo som må bort? Så kommer vi på at vi burde være flinkere til å rydde. Så kommer vi på at du burde ta mer miljøansvar. Slik går årets første dager: burde, burde, burde ...

Før vi vet ordet av det, så ligger vi der igjen, forslått og langflat og kjenner på smerte og selvbebreidelse. Å falle på nyttårsforsetter er mye vondere enn å falle på hålkeføre.

Hvorfor skjer dette alltid?

Burde ikke Mattilsynet sjekke ribbefettet for farlige bestanddeler? Kan hende er herfra vanviddet kommer? Eller er egentlig pepperkaker så uskyldige som de ser ut som? De kan være livsfarlige.

Idiotien har i alle fall ligget latent i det nye ekstra julesideflesket helt siden 1. juledag. Nå finner galskapen veien inn i nervesystemet.

En etter en dukker forsettene opp i bevisstheten som svimlende høye mål. I en forrykende stormannsgalskap tror vi at vi skal lykkes bedre med blant annet dette i år:

Trene mer. Spare mer. Slutte med godteri. Ha mer tid til barna. Ha mer tid til jobben. Sove mer. Ha mer tid til oss selv. Jobbe bedre. Reise mer. Reise mindre. Ikke surre så mye med Facebook. Ikke drikke vin. Ikke drikke brus. Ikke drikke så mye kaffe. Kjøre mindre bil. Gå oftere. Lese flere bøker. Spise mer fiber. Slutte med sukker. Være blidere.

Det er et komplisert regnestykke som bare går opp i de første dagene i januar.

Resten av året skal vi jo tross alt leve.

ANDRE MENINGER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags