Ja, hvor er skolen til Leah (13), Ida (13), Sara (12) og Elias (13)?

SKOLESTART: Maya Thorheim (f.v.) med datteren Leah Marikken (13), Thomas Vestli med datteren Ida (13) og Nina Løkkemyhr El-Sayed med datteren Sara (12) er skuffet over at paviljongen til høyre i bildet ikke er bygget ut, slik de skal ha blitt forespeilet.

SKOLESTART: Maya Thorheim (f.v.) med datteren Leah Marikken (13), Thomas Vestli med datteren Ida (13) og Nina Løkkemyhr El-Sayed med datteren Sara (12) er skuffet over at paviljongen til høyre i bildet ikke er bygget ut, slik de skal ha blitt forespeilet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fire barn har ikke et skolebygg å gå til første skoledag, om noen svært få dager. Det er vondt for dem, og det er vanskelig å forstå hvordan denne situasjonen har oppstått.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sandefjords Blad skrev tirsdag om Leah (13), Ida (13), Sara (12) og Elias (13) som var lovet et tilrettelagt skolebygg som skulle ivareta deres behov ved skolestart om få dager. Men tilfeldigvis oppdaget de at ingenting var gjort på den dedikerte plassen ved Breidablikk ungdomsskole.

Så viser det seg at ingen heller vet hvor disse fire barna skal gjøre av seg første skoledag. Barna har mange diagnoser og sammensatte utfordringer, og det er derfor uaktuelt å gå i en vanlig klasse. Det som er viktig er en forutsigbar hverdag og kjente omgivelser. Derfor har de vært på jevnlige besøk på skolen siden mars-april for å forberede seg. Nå sitter de og deres foreldre igjen med mange ubesvarte spørsmål. Det gjør vi også.

LES OGSÅ: Er det virkelig mulig?

Et spørsmål som vi stiller er, hvor er kommunens dialog med innbyggerne, når det er foreldrene selv som må oppdage at det varslede bygget ikke blir ferdig? Dernest lurer vi på hvilken prosess kommunen har lagt opp til, når det i vår lyses ut til anbud med frist til levering 27. juni, på et bygg som skal være levert 18. august – det samme året?

Her skal det altså legges inn heiser og mye annet som skal ivareta brukernes behov. Vi kjenner ikke til at slike bygg lar seg reise så fort. Var det i det hele tatt realisme i oppdraget?

LES SAKEN HER: Disse barna vet ikke hvor de skal første skoledag: – Jeg blir helt tom

Spørsmålene blir ikke færre når vi leser hva assisterende rådmann og midlertidig ansvarlig for eiendomsforvaltningen, Stein Rismyhr, svarer: At det var en innsynsbegjæring fra et konkurrerende firma som veltet prosessen.

For da lurer vi også på hvordan en stor kommune, som altså forvalter verdier på vegne av mer enn 62.000 innbyggere, kan legge opp til en prosess som ikke tåler noe så enkelt som åpenhet?

Til sist lurer vi på hva det er med denne innsynsbegjæringen som gjør at byggestart ikke kunne gå som planlagt?

Men spørsmålet det haster mest å finne svar på er spørsmålet som Leah (13), Ida (13), Sara (12) og Elias (13) stiller: Hvor er skolen vår?

ANDRE MENINGER:

Vil vi ha unge innbyggere i Sandefjord, må vi utvikle et Sandefjord for de unge.

Se for deg to stappfulle Hjertnessaler. Fylt opp av barn som ikke kan gå i bursdag

Hva er motivene for å antyde at jeg er uredelig?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags