En god idé – som det er en enda bedre idé å skrinlegge

TENK STORT: Privat initiativ  og kryssfinér i Andebu sørget for at mange fikk seg en latter – og at det i praksis var umulig å gå videre med prosjektet i Sandefjord. Foto: Morten Fredheim Solberg

TENK STORT: Privat initiativ og kryssfinér i Andebu sørget for at mange fikk seg en latter – og at det i praksis var umulig å gå videre med prosjektet i Sandefjord. Foto: Morten Fredheim Solberg

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sommerens revyer har fått en solid gavepakke i prosjektet om å plassere gigantiske bokstaver i Badeparken med mottoet: «Tenk stort». Bak prosjektet står Grenseløse muligheter som ønsker å tiltrekke flere firmaer og enkeltpersoner til Sandefjord – i seg selv en viktig målsetting.

Men den første latterkulen fikk vi da mottoet dukket opp foran Herredshuset i Andebu i kryssfinér og hjemmespikret font. For mens installasjonen snublet i det ene politiske vedtaket etter det andre, våknet folkedypet – og protestene sto i kø.

Hilde Løke satte dagsorden da hun kritiserte politikernes prioriteringer. Hvordan kunne kommunen bruke ressurser på dettenår hun samtidig opplevde at hennes far ikke fikk tilstrekkelig mat på sykehjemmet? «Jeg må se på kalenderen og se om dette er aprilsnarr,» skrev hun i et harmdirrende leserbrev. Kjøkkensjef Erlend Eliassen har allerede gitt kritikken en oppfølging. Han avviser at det handler om budsjett, men mer om logistikk, samhandling og kommunikasjon.

"Vi gjør det vi kan på kjøkkenet for å tilpasse hver enkelt, men vi er helt avhengige av tilbakemeldinger for å gjøre endringer," sa han.

For faktisk kan Eliassen selv være et eksempel på en som har «tenkt stort». Han forteller at kjøkkenet på Nygård har mye yrkesstolthet – og gjør mye for å inspirere til matglede. Så mottok de også æresdiplom fra Gylne Måltidsøyeblikk i 2015. Ikke skulle installasjonen koste kommunen noe heller, utover tilskuddet som allerede er gitt til Grenseløse muligheter.

La oss likevel håpe at både det prisbelønnede kjøkkenet på Nygård og Løkes engasjerte leserbrev fører til bedre matopplevelser for flere. Det var likevel helt rett å skrinlegge tanken på de store bokstavene nå, slik prosjektet gjorde i slutten av forrige uke.

LES OGSÅ: Dropper "Tenk stort"-monumentet

For hele saken peker på et mer grunnleggende problem: Prosjektet manglet forankring. Sandefjord Næringsforening er en av aktørene bak Grenseløse muligheter – og de teller etter hvert svært mange medlemmer – iberegnet denne lokalavisa. Men foreningen er ikke representativ for byens brede lag. Derfor burde de tenke enda større neste gang et slikt prosjekt skal lanseres: At hele byen skal være med – fra start.

SB Mener

Steinar Ulrichsen

Ansvarlig redaktør og direktør

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken