Foreldelsesfristen er fjernet

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mordere og seksualforbrytere kan aldri føle seg trygge på ikke å bli innhentet av loven, uansett hvor lang tid det er siden forbrytelsen skjedde. Foreldelsesfristen er nemlig fjernet på disse sakene. Dette er noe vi i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) er meget glade for.

DEL

LeserbrevI 2003 stod Fremskrittspartiet (FrP) alene i kampen. I 2014 vedtok Stortinget en lovendring; foreldelsesfristen på drap, incest og overgrep ble fjernet. FrP har i en årrekke jobbet for at de mest alvorlige lovbruddene aldri skal foreldes, derfor kom det som en lettelse, og en seier, da denne lovendringen kom.

Saker som allerede er foreldet, vil derimot ikke bli omfattet fordi Grunnloven forbyr å gi lover tilbakevirkende kraft.

Tiden leger ikke alle sår. Enkelte lovbrudd er så brutale, og grunnleggende umenneskelige, at vi som samfunn ikke kan tillate at straff faller bort på grunn av saksbehandlingsregler. Derfor skal det ikke lenger være noen endelig grense for når en kan stilles for retten. I praksis vil dette si at dersom det fremkommer nye bevis i en sak, eller nye metoder å vurdere bevis på, så kan det settes i gang en straffeprosess uansett hvor lenge det er siden forbrytelsen ble begått.

Nye etterforskningsmetoder og teknologi gir oss nye muligheter for å kunne komme dypere inn i gamle saker. Blant annet kan biologiske spor brukes til å finne gjerningsmannen lenge etter ugjerningen. Da er det avgjørende at det også er mulig å dømme gjerningspersonen.

Veldig mange pårørende i uløste saker får aldri helt ro i kroppen og har vanskelig for å komme videre med livene sine. Derfor er denne lovendringen så utrolig viktig; den kan i beste tilfelle være med på å gi pårørende den rettferdighetsfølelsen de trenger.

FpU jobber for en tryggere hverdag for folk flest, og vi er glade for at vi har et moderparti som tar dette like seriøst som oss. Forbrytere må straffes, uansett om det er ett eller femti år siden forbrytelsen ble begått. Derfor er vi FpU er vanvittig glade for at foreldelsesfristen er fjernet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags