Regjeringen ofrer norske sjøfolk

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

På mandag la den blåblå regjeringen frem sitt forslag til statsbudsjett for 2019. Dette er femte gangen på rad vi ser et statsbudsjett fullt av usosiale kutt. Siv Jensens budsjett hjelper de aller rikeste i Norge, men hva med oss resten?

DEL

LeserbrevHer i Sandefjord har vi flere viktige næringer som gir mange arbeidsplasser for kommunens innbyggere. Vi har Jotun, flyplassen, Komplett, Grans bryggeri, Hval Sjokoladefabrikk og Park hotell. Men er det noe Sandefjord virkelig er kjent for, er det sjøfart.

Sjøfarten her i Sandefjord har endret seg mye fra det den historisk var kjent for. Hvalfangst har blitt til fergetransport og fiskeri. På grunn av mange år med sjøfart og fiske har Sjømannsforbundet mange medlemmer i Sandefjord. Disse sjøfolkene er det viktig å høre på, og deres beskjed er klar: Ingen utflagging!

Fremskrittspartiet har tidligere kalt seg «sjøfolkets parti». Det at de nå velger å kutte i subsidieringa til fergeselskapene, tilsier noe helt annet. Dersom Color Line ikke lenger kan regne med nettolønnsordningen for å bruke norske sjøfolk, er det tydelig at det blir lettere å ta inn billig arbeidskraft fra utlandet.

Selv om statsbudsjettet i første runde åpner for utflagging av Kiel-fergene, er det fullt mulig at dette vil få ringeffekter, og snart også gjelde her i Sandefjord. Bare denne første åpningen utsetter 700 sjøfolk for å miste jobben.

Vi trenger en regjering som er forutsigbare. Høyre og Frp gir for kort varsel til sjøfolka om denne utflagginga. Trygge og rettferdig lønnede arbeidsplasser er viktig. Vi må sørge for at sjømenn skal slippe å stå med lua i hånda.

Det er hult å høre statsminister og finansminister rose eget arbeid opp i skyene, samtidig som de vet at 700 sjøfolk kan miste jobben grunnet næringsfiendtlig politikk.

Sist, men ikke minst, vil jeg utfordre tausheten til Sandefjord Høyre og Frp: Synes dere det er greit at innbyggere i kommunen vår kan miste sine arbeidsplasser?  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags