Bryggekanten tilhører oss alle II

Av
DEL

LeserbrevTakk til Audun Tjomsland for  utmerket innlegg i lørdagens SB og likeledes til Svein Erik Lund for hans artikkel for noen uker siden. Dette gjelder utbygging av Carlsenkvartalet, men har også allmengyldig betydning.

Kommunens planverk og retningslinjer begrenser byggehøyden i Carlsenkvartalet til fire etasjer. Nå har utbygger gått med på å redusere fra åtte til syv etasjer, og alle politikerne i plan- og bygningskomiteen, bortsett fra Ivar Otto Myhre, er med på å sende dette på høring. 

Hallo!? 

Hvorfor har vi kommuneplaner og andre retningslinjer? Hvorfor avvises ikke umiddelbart planer om å bygge over fire etasjer? Det skjønner ikke jeg. 

Politikerne våre er avhengig av tillit. Når de i handling viser og står for det de har sagt de skal gjøre, som for eksempel å følge en plan, gir det grunnlag for tillit. Når de gjør noe annet enn de har sagt de vil gjøre, som å fravike en plan, uten god begrunnelse, mister vi tilliten til dem. 

I Norge har vi større tillit til politikerne våre enn det som er vanlig i andre land. Det er en stor verdi som vi ikke må miste.

Vi har sett at sentrale politikere har gått i seg selv og bekreftet i avisen at de angrer på beslutninger de har vært med på. Så bra! Slik erkjennelse gir grunnlag for ny refleksjon og bedre beslutninger neste gang!

Tilbake til bryggekanten og Carlsenkvartalet: Kjære politikere, sørg for at vi beholder adgangen til bryggekanten og at  byggehøyden begrenses, slik at det flotte miljøet i denne delen av byen ikke ødelegges!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags