Full støtte til de streikende ved Skagerak International School i Sandefjord!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

36 medlemmer av Utdanningsforbundet ved Skagerak International School i Sandefjord gikk torsdag 23.mars ut i streik fordi de blir nektet en tariffavtale.

DEL

LeserbrevUtdanningsforbundets medlemmer ved skolen har i lang tid opplevd at de har uklare og uforutsigbare arbeidsvilkår. Derfor krevde de tariffavtale, slik de fleste andre lærere ved private og offentlige skoler har. Det fikk de ikke, derfor streiker de.

Skolen er medlem av arbeidsgiverorganisasjonen Abelia og ønsker at Utdanningsforbundet skal forhandle med Abelia om en tariffavtale. Utdanningsforbundet og NHO/Abelia har hatt samtaler om en landsdekkende tariffavtale som skal gjelde for private skoler, men det har ikke resultert i enighet.

Derfor må en tariffavtale inngås mellom Utdanningsforbundet og skolen direkte. Skolen er ikke uenig i de lønns- og arbeidsvilkår som Utdanningsforbundet krever, men nekter av prinsipielle grunner å nedfelle disse vilkårene i en tariffavtale.

Det kan virke som skolen ofrer seg selv, elevene og lærerne for prinsipper. Det er ingenting som hindrer skolen fra å inngå en tariffavtale direkte med Utdanningsforbundet, slik flere andre private skoler har gjort.

Utdanningsforbundet Halden gir full støtte til våre kollegaer i Sandefjord og deres rettmessige krav om å få en tariffavtale som gir klare og forutsigbare lønns- og arbeidsvilkår!

Årsmøtet i Utdanningsforbundet Halden 29. mars 2017

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags