Skiløpere og oss andre, igjen!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHva med litt smidighet?

Undertegnede bor på en gård rett innenfor E18 nord for Haukerød.  Vi bosatte oss slik, fordi vi ønsket nærhet til skog og mark og samtidig bo litt sentralt. Som andre mennesker bruker vi naturen til rekreasjon, hundelufting og i vår nabos sammenheng, til ridning.

På grunn av hundeluftingen er vi mye ute i skogen, vår, sommer, høst og vinter. Om vinteren går vi opp en sti. Det finnes flere stier å gå på, men noen steder er det bare én sti som er fremkommelig.

Men dette har aldri vært noe problem, før nå.

Som kjent kom det en del snø i januar, og plutselig dukket det opp skispor på stien vår.
Vi synes ikke dette var noe problem, og vi forsøkte å bevege oss, slik at ødela minst mulig av skisporet, før vi en dag møtte en kar med UNAR  skrevet på jakka. 

Og han ropte  ut «GÅR DERE I SKILØYPA?" med et tonefall som gjorde det tydelig at dette var ett av de groveste overtramp han hadde opplevd.

Min kone svarte ham at vi gjorde  det, og at vi aktet å fortsette med det. Han ble forklart situasjonen som er beskrevet ovenfor og forsvant plutselig ganske brått.

Men dessverre gikk det ikke lang tid før vi på ny ble utsatt for den samme behandlingen: «Går dere i skiløypa!?»
Det oppleves som om skifolket tenker: «Nei, her er det fint å gå på ski! Denne stien konfiskerer vi, lager en skiløype her og så nekter vi alle som ikke har ski på bena, adgang!

Dette høres jo nesten grotesk ut, men er faktisk en korrekt beskrivelse av situasjonen.

Og om vi skulle bevege oss ut i skogen, blir vi kjeftet huden full av usympatiske skiløpere som i sin snevre egoisme ikke forstår at det finnes mennesker med andre behov enn dem de selv har.
Kjære skiløpere, tenk dere om. Det finnes mennesker som ikke går på ski og som har de samme rettigheter som dere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags