En skole der alle elever lykkes

Vi i Arbeiderpartiet skal skape verdens beste skole, for stor og for liten.

Vi i Arbeiderpartiet skal skape verdens beste skole, for stor og for liten. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Første skoledag for mange spente førsteklassinger er ferdig. Nye skolesekker er innkjøpt, pennalhusene er fylt med blyanter. Foreldre står igjen på utsiden av skoleporten med forventninger om alle muligheter barnet deres skal få.

Dessverre vil hver fjerde elev som gikk inn porten første skoledag statistisk sett droppe ut av skolen før de er ferdig. Hvert år er det femten tusen mennesker som ikke blir ferdige med utdanningen sin, som ikke har noe å falle tilbake på.

Vi stiller til valg for Arbeiderpartiet fordi vi har store ambisjoner på vegne av alle elevene våre. Hver enkelt elev skal bli sett, få muligheter, nå de målene de selv ønsker. Men for å få til dette må vi legge til rette for det, og i dag gjør vi ikke det i stor nok grad.

Vi trenger en skole som ser hele eleven. Det er jo åpenbart at hvis man hver dag møter opp på skolen uten matpakke, så går det utover læringa og trivselen. 50 000 elever møter opp hver dag uten å ha med skolemat. Det er ikke godt nok i verdens rikeste land. Derfor går vi i Arbeiderpartiet til valg på at alle elever skal få et gratis skolemåltid på skolen. Mette elever lærer best.

Vi vet også at trygge elever lærer best. Altfor mange elever går i dag på skolen med en klump i magen, på skolen blir de møtt av mobberne som ødelegger dagen og potensielt fremtiden deres. Mobbing er et samfunnsproblem og barn som blir mobbet lærer mindre og er mer utsatt for sykdom og problemer senere i livet.

Vi må få slutt på mobbingen for at alle elever skal med. Derfor vil Arbeiderpartiet bedre skolehelsetjenesten som er et trygt sted for mobbeofrene å gå til med sine problemer. Vi vil gi skolehelsetjenesten midlene de trenger for å følge opp og hjelpe de som er utsatt for mobbing. Vi skal etablere beredskapsteam mot mobbing i alle kommuner og sikre at alle kommuner kan nok om mobbing slik at de kan få stoppet mobbingen på skolene.

Vi i Arbeiderpartiet skal skape verdens beste skole, for stor og for liten. Dette valget handler om noe så viktig som vår felles framtid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags