Kjære ansatte i sandefjordskolen

Per Reidar Karlsen, listekandidat for Sandefjord Arbeiderparti

Per Reidar Karlsen, listekandidat for Sandefjord Arbeiderparti Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Høsten er over oss og med det også skolestart for kommunens mange tusen skoleelever. Sandefjord Arbeiderparti er stolte av den jobben kommunens rektorer, avdelingsledere, rådgivere, lærere og assistenter gjør for å skape et trygt og godt læringsmiljø for ungene våre.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er trygge på at kompetansen og omsorgen dere besitter gjør skolene våre flotte og gode for ungene våre. Vi vet også at det jobbes knallhardt ute på hver skole hver eneste dag for å bli enda bedre. Kommunens elever er i trygge hender i så måte.

Sandefjord Ap vet at forskning forteller oss at den viktigste enkeltfaktor for elvers læring er relasjonen lærer/elev. For å ytterligere øke kvaliteten i sandefjordskolen vil Sandefjord Ap vise skolens ansatte den tillit de fortjener. Dette vil vi gjøre ved å:

• Sørge for mindre dokumentasjonskrav i Sandefjordskolen, slik at læreren får mer tid til å se hvert enkelt barn.
• Fjerne det kommunale krav om skriftlig halvårsvurdering
• Gjeninnføre en REELL medbestemmelse. Vi vil lytte til faglige råd og vedta gode politiske beslutninger som er faglig forankret i organisasjonen. Medbestemmelse skal ha et innhold og brukes som et styrende prinsipp. Ikke slik tilfellet er i dag hvor begrepet er uten innhold.
• Gjeninnføre det pedagogiske handlingsrom og gi metodefrihet tilbake til lærere slik Stortinget har vedtatt. Ansatte i skolen skal ikke lenger pedagogisk vingeklippes og detaljstyres under et nytt skolepolitisk regime ledet an av Ap. DET er en garanti!! Vi vil reversere det såkalte «karaktervedtaket» vedtatt i 2018 stikk i strid med fagekspertisens råd.

Ved å gjennomføre disse grepene vil vi stå igjen med en vinner og det er elevene våre i sandefjordskolen. Jeg holder i disse dager på å få nytt bad. Jeg ønsker meg ett flott og solid bad så derfor tok jeg kontakt med fagfolk. Det er jo logisk nok. Det samme gjelder selvsagt i skolesektoren. Vi stoler på fagfolk i skolen og derfor vil vi gi pedagoger tilbake den tilliten de selvsagt skal ha!

Sandefjord Ap har vært tydelige i sin kritikk av dagens skoleregime og målstyringens skyggeside. Vi vil det til livs og 9. september kan du være med å stake ut en ny kurs. En kurs som innebærer at pedagoger får mulighet til å gjøre det de ønsker mest av alt og det er å tilbringe mer til tid med hver elev. Til det beste for elevens læring. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken