Til Tor Steinar, Cathrine og Anne: Ta dere en vaffel!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå holder det!

Forutsigbart nok kan man lese leserinnlegg fra Tor Steinar Mathiassen (H), Cathrine Andersen (Frp) og Anne Strømøy (H) hvor de nok en gang illustrerer forskjellen i synet på fellesskolen og hvilken retning de mener er best egnet for samfunnet.

Saken om Haukerødkrysset og Wang Ung er i utgangspunktet to ulike saker, men nettopp fordi det politiske flertallet ønsket Wang Ung velkommen, så ble sakene flettet sammen i en symbiose.

Arbeiderpartiet har alltid støttet frivilligheten, kultur og idrett i Sandefjord kommune. La det ikke herske noen tvil. Nettopp derfor stemte vi som vi gjorde i kommunestyret. Fordi vi tar ansvar. Det er snart valg og da ønsker selvsagt Tor Steinar, Cathrine og Anne å slå politisk mynt på en sak som ikke er så «rett fram» som de ønsker å fremstille det.

Men én ting er sikkert. Jeg er glad for at de selv peker på viktige forskjeller mellom H+Frp og Ap.

Ja, tilbudet viser seg å være populært, og nettopp derfor ønsket Ap å opprette en profilskole på én av kommunens ungdomsskoler da saken var oppe i utvalget for oppvekst og kunnskap. Fordi vi vet at idrett og aktivitet er positivt for elever og fremmer læringsutbytte. Dette påvises av forsking gang på gang.

Vi vet at mange ønsker seg dette tilbudet. Vi hegner om fellesskapet og fellesskolen. Vi ønsker tilbudet til alle. Ikke til de få. 

Forslaget ble avvist av posisjonen. H og Frp ønsker altså at dette tilbudet kun skal forbeholdes dem som har råd til det. La oss ikke glemme at det ikke er et gratis tilbud. Sandefjord Arbeiderparti ønsket et slikt tilbud til alle i kommunen. Det gjør vi fortsatt. Det gjør altså ikke H og Frp. Det er verdt å merke seg. 

Videre påstås det, forutsigbart nok, at Ap «er bedre skikket til å velge skole for elevene enn elevene selv» og at «(det) er vel som forventet av et parti som setter systemet foran individet frihet til å velge».

Jeg finner det mildt sagt forunderlig at man her ikke ser at «frihetsbegrepet» mister mye av sitt innhold når man forbeholder gode tilbud til de få som har råd til det. Som jeg har skrevet tidligere om Wang Ung, så går dette rett til kjernen av verdispørsmålet vi alle må ta stilling til fremover. Skal vi satse på fellesskapet og et godt tilbud til alle, eller skal vi satse på de få. Jeg vet hva JEG ønsker, og jeg tror jeg vet hva du mener. 

Avslutningsvis så håper jeg at både Tor Steinar, Anne og Cathrine tar seg en tur ned og hilser på meg på valgstand. Jeg lover å steke en vaffel til hver av dere. Med syltetøy. Gratis. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken