Gratis skoleskyss!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevGratis skoleskyss er ett tema som kanskje ikke så mange tenker på, men ett busskort er faktisk ganske dyrt. Nå er reglene at dersom du bor øst/sør for E18 får du ikke gratis skoleskyss. Det betyr at folk som bor lenger unna enn de som får busskortet gratis må betale for det. Det er 1550 kr i utgifter for å komme seg til skolen hvert år.

I løpet av tre år på videregående kommer du da helt opp i 4650 kr. Hvis vi da bruker et eksempel på at man bor 1 mil unna skolen. Er det da meninga at man skal gå to mil hver dag for å komme seg til og fra skolen. Dette tvinger folk til å kjøpe busskort. Dette mener vi at bryter gratisprinsippet. Det er jo ikke lenger gratis å gå på skolen hvis man må betale for å komme seg til den. Derfor mener vi at skoleskyss skal være gratis.

Det burde kanskje være en grense at alle som bor 4,5 km unna skolen skal få gratis skoleskyss. Dette hadde ført til at alle som trenger det hadde fått gratis og hvis man bor under 4,5 km unna så klarer man å gå til og fra skolen. Vi har et ganske greit eksempel: Vi har en elev i klassen, han bor litt over 2 mil unna skolen.

Vi har også en annen elev i klassen, og han bor litt over 1 mil unna skolen. På grunn av regelen om at man må være på riktig side av E18, har eleven i klassen vår, som bor 2 mil unna, ikke gratis skoleskyss, men eleven som bor litt over 1 mil unna, har gratis skoleskyss.   

Hvorfor skal det være sånn at avgjørelsen om gratis skoleskyss faller på hvilken side av E18 du bor på?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags