Videregående skole skal være gratis

Av

I Vestfold er det kun elever som bor på den «riktige» siden av E18 som får gratis skoleskyss til skolen, og det fører til at mange må betale opp mot 10 000 per år for å komme seg til skolen.

DEL

LeserbrevFor mange elever ved Sandefjord videregående er det helt nødvendig å ta skolebuss til skolen hver dag. Derfor mener jeg at det er unødvendig at vi skal betale mange tusen hvert år for skoleskyss. Videregående opplæring skal være gratis, men det er den ikke for alle med dagens ordning.

Grunnen til at det kun er noen få som har krav på gratis skolebuss er en 23 år gammel ordning. I opplæringsloven står det skrevet at alle elever som bor mer enn 6 kilometer unna skolen har krav på gratis skyss. Likevel søker Vestfold fylkeskommune hvert år om dispensasjon fra loven. Grunnen til dette er at de mener at Vestfold har et godt nok kollektivtilbud.

Mange elever er ikke så privilegerte at de har foreldre som betaler busskort for dem. Det skaper ulikhet mellom folk, og jeg mener det er feil at ungdom skal bruke flere hundre kroner i måneden på å komme seg til skolen.
For ungdommene i Stokke er Sandefjord Videregående den nærmeste skolen med videregående opplæring. Fra Stokke sentrum til Sandefjord videregående skole er det 21 kilometer langs gamle E-18 kilometer. I loven står det som sagt at man har krav på gratis skoleskyss dersom man bor lenger enn 6 kilometer unna. Derfor mener jeg at et“godt utbygdt kollektivtilbud» ikke er god nok grunn til å søke om dispensasjon fra loven.

Jeg mener at politikerne skal ta et grep, og endre dagen ordning. Jeg mener alle elever som bor mer enn 6 kilometer unna skolen skal ha krav på gratis busskort, uansett hvilken side av E18 de bor på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags