Høyere lønn til lærere!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De fleste av oss har en gang i tiden hatt en dårlig lærer, og vi har alle forhåpentligvis også opplevd å ha en god lærer. Om du, i likhet med meg, har opplevd begge deler vet du hvor stor forskjell en god lærer kan utrette.

DEL

LeserbrevEn lærer med engasjement for det de underviser i, med god klasseledelse, og med evnen til å tilpasse undervisningen til dine og mine behov. En god lærer kan være faktoren som gjør at du velger å ikke droppe ut av videregående.

Vi vet at det per nå er for få lærere i den norske skolen, dette er et problem. Noen vil løse dette problemet ved å gjøre det lettere for folk å utdanne seg til å bli lærere, og dermed fylle opp plassene raskt. Det kan jo høres ut som en god idé, men jeg, og Venstre mener problemet trenger en bedre løsning.

Læreryrket er et av de viktigste yrkene vi har, og Venstre mener at yrket er avhengig av en høyere status. Vi vil satse på gode lærere, og vil derfor legge læreryrket på samme status som advokater og leger. I 2017 er det helt vanlig å ta en master, og for mange yrker kreves nettopp dette. Venstre har derfor sørget for at lærerutdannelsen har blitt nettopp dette, i tillegg til å sørge for at 7000 lærere i år får tilbud om etterutdanning. Vi vil satse på læreren, og vet at den eneste måten å få bedre lærere er å stille høyere krav, og med høyere krav til utdannelse følger høyere lønn.

Elevene fortjener gode lærere som inspirerer, og de gode lærerne fortjener en lønn som matcher viktigheten av yrket. Vi i Venstre mener derfor at vi trenger et lærerløft. Vi trenger at læreryrket har en høyere status, og høyere status kommer når vi 1) gjør yrkestittelen beskyttet, 2) gjør utdannelsen lengre, og ikke minst 3) gir lærerne høyere lønn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags