Læreryrket må få beskyttet tittel

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I dag kan alle kalle seg lærer, uavhengig av om de har utdanning innenfor feltet eller ikke. Dette er noe vi i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) mener må endres. Vi vil heve læreryrket, og gjøre lærer til en beskyttet tittel.

DEL

LeserbrevDe fleste yrker har beskyttet tittel, eksempelvis leger og advokater. Hvorfor skal ikke læreryrket ha beskyttet tittel? Vi mener det er feil at alle skal ha mulighet til å kalle seg lærer, selv om man ikke har tatt utdanning innenfor yrket.

I dag jobber det rundt 3500 ufaglærte undervisningspersonell i den norske skolen, som i dag kan kalle seg for lærere. For å heve statusen på læreryrket, mener vi i FpU at det er på tide at det stilles krav til utdanning for å kunne omtale seg selv som lærer. Sånn at man ikke kan ta en lett utvei ved å droppe utdanningen til yrket. På den måten får vi gode og dyktige lærere i skolen.

Vi i FpU mener at en beskyttet tittel vil heve læreryrket betraktelig. Skolene i Norge er avhengig av dyktige og flinke lærere, og da er det viktig å gjøre læreryrket mest mulig ettertraktet. Lærerne er skolens viktigste ressurs, og de gjør en utrolig viktig jobb med å gi elevene god kunnskap. Yrket fortjener større status, og de bør derfor få ha tittelen sin for seg selv.

Når vi er et av verdens rikeste land, bør vi også klare å ha en av verdens beste skoler. Der har dyktige og utdannede lærere mye å si. Vi i FpU er glad vi har FrP med oss i jobben mot å gjøre læreryrket mer attraktivt. Med FrP i regjering har vi fått til et tiltak om å øke lærernes mulighet for etter- og videreutdanning. Vi har sørget for at nærmere 20 000 lærere har fått mulighet til å ta fordypning i faget de underviser igjennom videreutdanning. Denne satsingen er med på å gjøre læreryrket mer attraktivt, og det er en satsing vi vil fortsette å videreføre for at flere lærere skal få mulighet til å ta videreutdanning.

I tillegg har regjeringen innført femårig masterutdanning på lærerstudiet. Med en mastergrad vil lærerne stå bedre rustet til å hjelpe elevene med å utnytte hele sitt potensial. En av regjeringens viktigste satsinger er å skape en skole som gir muligheter for alle, en kunnskapsskole hvor elevene lærer mer. At vi har innført mastergrad for lærere er et steg i riktig retning for å få denne kunnskapsskolen.

For Fremskrittspartiets Ungdom er skole en sak vi prioriterer høyt. Det er derfor på tide at læreryrket igjen blir et av de mest prestisjefylte yrkene i samfunnet. Sånn sikrer vi at elevene får de beste lærerne også i fremtiden. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags