En kommentar til leksefri skole

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De fleste elevene på yrkesfag i videregående skole har ca. 35 skoletimer i uka, som er trekvarters timer. Studiespesialiserende har 30 skoletimer i snitt over tre år per uke. Dvs. ca. 26/23 klokketimer undervisning per uke.

Et skoleår består av 38 uker dvs. 988/874 timer i året, (et arbeidsår for arbeidstakere i full stilling er på 1680 timer i året) og realiteten er at mange av disse timen faller bort i løpet året av for skjellige årsaker. Hvor effektiv er den siste md. før skoleslutt f.eks.?

Sykefraværet ligger vel også opp mot 10 %

Er det nok tid til skolearbeid for en 16 -19 åring eller ungdomsskoleelev for å oppnå læreplanmålene i læreplanen?

Skal man innføre lekse fri skole tror jeg ikke at man bare kan si at lekser har man ikke uten å gjøre noe med organiseringen av skoledagen/systemet. Når det blir sammenlignet med skoler i utlandet har de normalt mye lenger skoledag på skolen enn vi har her i Norge.

Man kommer ikke utenom at læring = hardt arbeid, det er ingen snarveier her.

Leksefri skole kan ha mange fordeler, men først må det tilrettelegges slik at det gjøres skolearbeid på skolen før man fjerner nåværende ordning etter min mening.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken