Nei til hjemmelekser

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hver eneste dag tilbringer elever i Norge opptil 7 timer på skolen. Når vi kommer til siste økt gleder vi oss til å komme hjem og endelig få slappet av. Noe som ikke er tilfellet, fordi det finnes hjemmelekser. Hjemmelekser er til for å repetere stoff vi har gått igjennom på skolen, men ofte krasjer dette med fritidsaktiviteter og andre interesser. Timene vi bruker på lekser, gjør slik at vi aldri får ordentlig «fri» fra skolen. Vi lurer derfor på om hjemmelekser gjør mer skade enn nytte?

Det er mange av oss unge som er med i en fritidsorganisasjon, noe vi gjerne bruker ettermiddagene våre på. Hvis man da kommer hjem fra skolen i fire-tiden, og deretter drar på en form for fritidsaktivitet, må vi ofte bruke kveldene våre på hjemmelekser. Dette fører til at timer som bør bli brukt til å slappe av eller sove, ofte går bort til å løse matteoppgaver eller annet skolearbeid. En konsekvens av dette er at vi blir slitne, ukonsentrerte og umotiverte til neste skoledag. Vi mener at fjerning av hjemmelekser kan resultere i mer tid til fritidsaktiviteter og dermed bedre helse blant unge.

Alle elever har ikke samme utgangspunkt når det kommer til hjelp av lekser hjemme. Dette kommer av varierende utdanningsbakgrunn blant foreldre, i tillegg er pensum blitt annerledes. Elever som ikke klarer å gjøre lekser kan føle seg dårligere enn andre, noe som kan gi dårlig selvbilde og øke press. Når vi får med oss lekser hjem, klarer de fleste av oss det med bistand fra foreldrene, samtidig er det nokså mange elever som ikke får den samme hjelpen. De som ikke får hjelp til leksene hjemme og dermed ikke klarer det, kan risikere å få en anmerkning. Flere anmerkninger kan føre til nedsatt karakter i orden, som kan være en ulempe om du søker en sommerjobb. For eksempel, se for deg at du står i en situasjon hvor arbeidstakeren skal velge en ansatt, da kan du bli valgt bort selv om du har lik kompetanse som en annen søker.

Så gjør hjemmelekser mer skade enn nytte? Vi mener og tror at hjemmelekser gjør mer skade enn nytte. Fjerning av hjemmelekser kan bedre skolehverdagen, både for lærere og elever. Lærere slipper slitne og ukonsentrerte skoleelever, samtidig som vi blir mer motiverte i skolesammenheng. Vi ønsker en skolehverdag fylt med glede og masse energi blant lærere og elever, ikke trøtthet og press.

Nei til hjemmelekser!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.