Det gjelder å ha troen på våre barn

Andreas Skotner, Sandefjord FrP

Andreas Skotner, Sandefjord FrP Foto:

Av
DEL

LeserbrevHilde Hoff Håkonsen mener altså at barna blir syke av prestasjonsangst, samtidig som hennes eneste løsning er å fylle skolen med flere voksne som skal henge over barna våre. Samtidig handler innlegget hennes om et ønske om mer faglig pedagogikk, så jeg blir usikker på hvor Arbeiderpartier vil med dette.

Vi har hatt en økning i utfordringer hva det gjelder psykisk helse og UngData-undersøkelsen kunne med fordel vært mer oppløftende. Men å legge skylden på prestasjonspress er jeg usikker på hvor kommer fra.

Barn i dag som barn igjennom så lenge det har funnes skole blir satt krav til hva de skal levere på skolen, og bra er det. At Arbeiderpartier ønsker at skolen skal være et fristed frem til man blir voksen tror jeg ikke løser utfordringene vi har hva det gjelder psykisk helse. Det å bli målt, det å ha klare mål og det å ha klare retningslinjer for barna våre er mer sunt enn det er noe annet. Det er motiverende for barn å se hva de presterer, det er motiverende for barn å se hva de leverer og det er motiverende for barn å se at man blir bedre år for år.

Det er usunne holdninger som Hilde Hoff Håkonsen sitt fokus på prestasjonsangst som er med å tar bort fokus fra vi egentlig skal jobbe med. Det å ha klare mål, det å bli målt og det å bli satt krav til er overhode ikke usunt. Det må bare gjøres riktig. Dessuten er mye av det Arbeiderpartier går ut med her målinger som gjøres av skolen, ikke av den enkelte elev.

Fra vi mennesker blir født blir vi satt krav og forventinger til, noe som følger oss igjennom hele livet. Det er ikke bare fra skolen, det er fra familie, venner, omgangskrets og alle vi møter. Det å bli målt er menneskelig. Vi må optimalisere hvordan vi måler våre barn og sørge for at målingen blir en motiverende faktor. For et barn som presterer skal målingen være en bekreftelse på at du er flink, for et barn som ligger etter skal målingen være en motiverende faktor til hvor vi skal og hvordan man kan bli bedre.

Men det er jo vi voksne som setter disse føringene. Det er vi voksne som planter disse ideene i hodet på våre barn, og hvis vi forteller våre barn at de blir psykisk syke av å bli målt så er vel sjansen større for at de faktisk blir det. Slike usunne holdninger er det synd kommer fra lokale politikere, og i tema som skole hadde det vært mer ønskelig om vi kunne jobbe sammen for å sikre positivitet rundt det vi har for barna våre, ikke skremsel.

En god skole kommer av dyktige lærere som gjør en god jobb, har en sunn holdning ovenfor våre barn og hjelper de til å se positivt på veien de har foran seg på skolen. Det er lærere som hele tiden ligger i front på egenutvikling og føler selv de har kompetanse til å utføre et bra stykke arbeid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags