Bestem dere!

Av
DEL

LeserbrevDet finnes nok mange som bryr seg om skolestrukturdebatten i Sandefjord som ikke har bestemt seg for hvilket alternativ de mener er best. Mange er usikre, og blant dem virker det som at det er mange politikere. Politikerne og deres partier har ennå ikke kommet med utspill om hva de mener bør gjøres med saken.

Hva mener de egentlig? Dette er et av spørsmålene vi som ikke er helt sikre stadig spør oss selv om.

Det er nok ingen tvil om at det finnes folk fra de ulike partiene som har tatt forskjellige stillinger til debatten. Vi er klar over at dette kan gjøre det vanskelig for et helt parti å ta én stilling, men dette må bli gjort en eller annen gang. Debatten har vært oppe en god stund, uten at noen i byen vet hva politikerne mener.

Én ting er hva vi ikke-stemmeberettigede mener, men det viktigste er at de som faktisk, demokratisk sett, har noe å si i en slik sak faktisk får høre deres egne politikeres mening. Dette er en spesielt viktig sak med tanke på det forestående lokalvalget i byen. Skolestrukturdebatten vil nok da, for en del folk, ha noe å si for hvilket parti de velger å stemme på.

Velgerne fortjener å vite partiene stilling, for dermed at mange av dem skal få satt seg en stilling selv. Vi vil også i den forbindelse legge til at det ikke er alle velgere som kommer til å bli påvirket av hvilket valg som blir tatt, men derimot framtidige generasjoner med foreldre og barn, altså oss unge.

Et annet spørsmål er hvor de eventuelle skolene skulle stått. Mange av oss er skeptiske på både hvor lange skolevei det da hadde kommet til å bli, men også hvilke tomter de skulle stått på.

For eksempel: Mellom Sande skole og Byskolen er den den mest åpne plassen Sandar kirkegård. Den egner seg nok dårlig som ny skoletomt, og dessuten ville det nok hvert få som ville likt dette. Noe skoler har et stort fokus på det med mobbing, men har dere tenkt over om det kan bli mere eller mindre mobbing på større skoler? Hva vil skje med læringseffektiviteten? Har dere nok læringskapasitet til å unngå store klasser og mye bråk?

Dette er spørsmål som mange sikkert lurer på og forlanger et snarlig svar på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags