Dagens skolestruktur er ikke bærekraftig

Av
DEL

LeserbrevAlle vet hva skolestrukturdebatten omtaler, enten om du vil kun pusse opp nå dagens skoler eller rive 8 og bygge 3 nye, er det noen ting alle kan være enige om, blant annet at det sistnevnte er objektivt det beste valget for kommunen vår.

Norconsult, som undersøkte Sandefjords skolesystem, har funnet en mengde problemer ved dagens skolesystem. Manglende kapasitet, forfalte bygninger, varierende kvalitet fra skole til skole, mangel på ressurser og penger som går til å opprettholde gamle bygninger.

Planen for å renovere skolesystemet er ennå ikke klar, men så langt vet vi dette: Ressurssterke skoler, høyere kapasitet med mulighet for flere boligområder, forbedrede bygninger som krever mindre ressurser å opprettholde, et mer «uniform» skolesystem som skaper likt utgangspunkt til ungdomskolen, bedre infrastruktur på skoleveier, større plass og uteområder, større miljøer der flere kan finne venner med like interesser og forsterkede avdelinger til de som trenger det.

Dagens skolesystem er ikke bærekraftig, til og med selve bygningene må stadig renoveres. Lav kapasitet på dagens skoler hindrer at flere boligområder kan bli bygd i nærheten. Bygningene i dag krever mer energi til å varme, lufte og belyse. Forskjellene mellom barneskolene er store og gir store utfordringer til lærere på ungdomskolen, siden elevene har lært annerledes fakta og lært om andre temaer.

De flotte barna i Sandefjord fortjener et skolesystem som gjenspeiler deres egen kvalitet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags