Vesterøyas skoler hører fortiden til

Av
DEL

LeserbrevSandefjord kommune står nå foran et stort valg som vil påvirke skolehverdagen til mange barneskoleelever. Norconsult tilbyr fire ulike alternativer angående skolestrukturen i gamle Sandefjord kommune fra alternativ 0 til 3.

Videre kommer argumenter for hvorfor vi mener alternativ 1 er det mest gunstige. Hvis de øverste politikerne i Sandefjord velger ett av de andre alternativene, resulterer det i å rive ned og omplassere allerede funksjonelle barneskoler.

Det er ulike grunner til nettopp dette. For det første kan man se på antall elever i de nåværende barneskolene. Ifølge kommunens nettsider er det omtrent 325 elever på Gokstad skole, noe som er mer enn mange av de andre barneskolene. Derfor er det ikke like klokt å slå sammen barneskolene på Østerøya, slik alternativ 2 innebærer.

For å få så stort langsiktig resultat som mulig, lønner det seg å slå sammen de mindre skolene med færre elever. Dette medfører at den nye skolen ikke rommer for mange elever etter den er bygget, og læringsmiljøet blir bedre.

Dessuten har plasseringen av barneskolene mye å si i denne debatten. Mens Østerøyskolene ligger lenger fra hverandre, er derimot Vesterøyskolene nærmere hverandre, noe som bidrar til at sammenslåingen blir enklere. I tillegg er Vesterøy og Framnes skole eldre enn Gokstad og Unneberg. Derfor er alternativ 1 det beste valget politikerne kan velge.

Barneskolenes kvalitet er også noe å ta i betraktning. Ifølge Norconsult, vil både Vesterøy skole og Framnes skole trenge oppgraderinger i nær fremtid på grunn av skolenes manglende kvalitet. Dersom alternativ 1 blir gjennomført, slår man to fluer i én smekk.

For å oppsummere vil Sandefjords skolestruktur yte godt av alternativ 1, i forhold til de andre alternativene, som etter vår mening er helt på jordet når det gjelder barnas fremtid. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags