Slik kan påsken bli fin

Gaming: Mange foreldre bekymrer seg over barnas gamingvaner. Men det skjer mye positivt på nettspillportalene også, hvorfor ikke bruke litt av påsken på å involvere seg?Illustrasjonsfoto

Gaming: Mange foreldre bekymrer seg over barnas gamingvaner. Men det skjer mye positivt på nettspillportalene også, hvorfor ikke bruke litt av påsken på å involvere seg?Illustrasjonsfoto Foto:

Sjelden har vi hatt et større behov for pustepause enn nå. Har du fri, blir det derfor ekstra viktig at du nyter fridagene i fulle drag – på tross av alle restriksjonene. Her er min plan på hvordan.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tur.

Et opplagt forslag, men vi bor på verdens beste sted for slikt, så da må det komme først. Likevel er det ingen vits i at alle drar på Folehavna eller på Yxney, hvor det på enkelte solfylte søndager er høyere tetthet av folk enn under visning av film på Hjertnes (riktignok en smal film).

Bruk derfor påsken til å finne ditt nye turområde.

Turforslag finner du både på kommunes hjemmeside og på nettsidene til Turistforeningen. Facebook-gruppa «Bli kjent i nye Sandefjord» eksisterer fremdeles.

Her er det mange turforslag. Det er brannfare, så nå er det ekstra god grunn til finne fram gardintrappen og rote fram pølsetermosen fra innerst og øverst i skapet.

Solveggen.

Jeg har aldri hatt hytte. Men jeg elsker å sitte i solveggen. Korona eller ikke, hadde jeg derfor uansett en plan om å sette opp ski, staver og akebrett langs uteplassen her på Framnes denne påsken.

Her blir det servering av appelsiner, Kvikklunsj og kakao. Vi får ikke til lyden av smeltende snø, men påskestemning blir det likevel.

Kino.

Ja, du leste rett. Kultursjef Kristin Flåtten i Sandefjord kommune forteller at det blir både drive in-kino i Bugården og mulighet for en husstand å leie seg inn i en kinosal alene.

HØR HVA HUN ANBEFALER HER: Nettmøte: Hva i all verden kan vi gjøre i påsken?

Vi har laget flere saker i Sandefjords Blad om hva som skal skje i påsken, så dette må du selvsagt følge med på. Vi vet også at flere utesteder planlegger å streame konserter. Så følg med på ditt stamsted og finn ut hva de gjør i de stille dagene. Kanskje blir det ikke så stille likevel?

Stream tirsdag.

Tirsdag før påsken planlegger kommunen å sende en nett-tv-sending til innbyggerne med kulturinnslag og mye annet, en såkalt «Skranglekonsert».

Her begynner opplegget allerede dagen før med kurs i skrangleinstrument-laging med konkurranser. Vi samarbeider om streamen, så sendingen vil blant annet ligge på Sandefjords Blads nettside, åpent for alle.

Kaffebesøk.

Ja, vi skal holde avstand. Men hva om naboen eller andre kom på besøk utendørs for en kopp kaffe. Jeg snakket med kommuneoverlegen torsdag, og da mente han at det var innafor å være utenfor.

Utendørs er det lettere å holde god avstand. Husk imidlertid god håndhygiene. Kanskje naboen kan ta med seg sin egen kaffekopp?

Skjerm.

Skjermer vi barna med å nekte dem tilgang på skjerm? Hva om vi brukte påsken til å snu helt om på det og i stedet blir bedre kjent med barnas nettbruk?

Jeg har en datter som liker å teste Tik-Tok, og her er det masse for en forelder å bekymre seg over.

Men i den verden barna vokser opp, finnes det sosiale medier, og den må de lære om. Så vi har en plan om at i påsken skal vi samarbeide om å lage en video for deling på Tik-Tok. Målet er at vi begge skal lære noe – og kan hende blir det gøy også?

Liker barna dine dataspill?

Verden er full av historier om foreldre som skulle ønske de tidligere visste om hva som egentlig foregikk på spillplattformene til barna, da hadde de ikke vært så restriktive.

Her knyttes vennskap, her diskuteres det problemer og her dannes fellesskap. Hvem har glemt den sterke historien om Mats «Ibelin» Steen som NRK publiserte i fjor? Foreldre trodde han levde et ensomt liv i rullestol, men via dataspill hadde han et sterkt nettverk over hele ver.en.

Saken leser du her (ekstern nettside).

Og så skal det selvsagt leses bøker. Men det sier seg selv.

Jeg holder på med "Kjærlighet i koleraens tid" (hva ellers? men det er en drivende god bok) . Men andre bokanbefalinger finner du her: Nye krimbøker for karantene og påskeferie

God påske!


ANDRE MENINGER:

NAV som smitte¨

Hva gleder du deg mest til?

Derfor bør påsken 2020 bli et blankt kapittel i hytteboken


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken