Statsbudsjett på bleiestadiet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI Sandefjords Blad 18. oktober forsvarer stortingsrepresentant Erlend Larsen (H) fra Stokke/Vestfold helserelaterte kutt i statsbudsjettet for 2019. Kuttene går ut på å redusere apotekenes og bandasjistenes avanse for enkelte produkter som sårbare grupper er avhengig av.

«Dette vil ikke gå ut over pasientene på noen måte», påstår Larsen skråsikkert. «Brukerne det gjelder, vil ikke merke noe til innsparingene.»

Men dette er ren ønsketenkning fra politikernes side. Departementet har ikke foretatt noen konsekvensutredning av hva forlagene vil innebære. Det blir litt som å påstå at en halvering av skatteinntektene ikke vil påvirke tjenestene til borgerne.

På høringen i Stortingets helse- og omsorgskomité 17. og 19. oktober forklarte både leverandører, brukerforeninger og helsepersonell hvordan slike kutt ville ramme nettopp pasientenes tilbud, og øke deres utfordringer og faren for forverring.

Larsen er medlem i den komiteen. Man får håpe at de lyttet, og bygger sine vedtak på kunnskap og ikke på svulstig ønsketenkning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags