God jul til (nesten) alle?

Av

Statsbudsjettet markerer like godt og tradisjonelt som advent at jula nærmer seg. Men i motsetning til adventslysene som forbereder mange av oss på en god jul, fører regjeringens politikk til at jula ikke blir fullt så god for alle. Forskjellene i dette landet øker. 3 av 10 familier har fått dårligere råd med denne regjeringen, pensjonistene opplever reallønnsnedgang og ikke minst, 1 av 10 barn lever i familier som defineres som fattige i «Velstands-Norge». Så også i Sandefjord. Levekårsindikatorene er ingen hyggelig lesing for Sandefjordsfolk.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Små og store endringer i statsbudsjett etter statsbudsjett har gjort og gjør at forskjellene i Norge øker. Dette er et resultat av en bevisst politikk fra den borgerlige regjeringen som har styrt Norge i seks år. Og regjeringen kan ikke benekte det. All forskning og statistikk slår fast at «Forskjells-Norge» biter seg fast. Seks år der velferdsstaten brytes ned bit for bit fordi Høyreregjeringen skal finansiere skattekutt på 25 milliarder kroner for dem som har mest fra før og også redusere formuesskatten med ca. 7 milliarder i 2020.

Regjeringens bevisste politikk har bl.a. gitt disse resultatene:

Innstramming i vilkårene for arbeidsavklaringspenger, dagpenger, overgangsstønad og kutt i barnetillegg for uføre.
De har kuttet i pendlerfradrag. Barnehagene har blitt dyrere. Nye egenandeler er innført og det har blitt kutt i fri rettshjelp. Videre har denne regjeringens skatteregime ført til store (og unødvendige) skatteletter til de rikeste. Blindhet og øredøvende taushet fra regjeringen for økte lederlønninger både i staten og privat sektor.

Svake grupper som barn som trenger tannregulering eller har dårlig syn, blir tapere i velferdsstaten. Frimodigheten har ingen grenser. Regjeringen selv hevder de er med å utvikle velferdsstaten. I virkeligheten er de med på å avvikle den. Liberalisme og kapitalisme trumfer alt. Til glede for Venstre (som får sin straff med 1,9 % på meningsmålingene), Frp og Høyre. Men hva med KrF? Meningsmålingene viser at de nok må vente med å få sin belønning for regjeringsdeltagelse til de kommer til himmelen.

Regjeringen ønsker større forskjeller. Selvsagt uttales dette aldri høyt. De borgerlige partiene vet at de aldri vil få flertall for en slik politikk. Det norske folk ønsker ikke å leve i et samfunn med store forskjeller. Derfor skjer disse endringene skritt for skritt, til vi en dag våkner opp og lever i et annet samfunn enn det vi har i dag.
Når vi våkner 1. januar 2020, er det stortingsvalg neste år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken