Sti for øyet og flerbruk

Av
DEL

LeserbrevStiftelsen «Sti for øyet» har åpenbart store problemer med «gaven» man fikk av Stokke kommune før kommunesammenslåingen. Den store bygningsmassen på Fossnes er et stort problem, ikke bare for Stiftelsen, men også for Sandefjord kommune, viser innstillingen fra Rådmannen til KFBS-utvalget.

Nå vil man avhende en del av bygningsmassen for å betale strømregninger som «plutselig» har dukket opp.  Samtidig bygges det omsorgsboliger i Andebu sentrum som blant annet Hjemmetjenesten ska ha sin base fra. Hjemmetjenesten har også base i Stokke sentrum.

Teknisk etat har lokaler i Stokke, Melsomvik og Andebu. Merkelig at ikke bygningsmassen og de øvrige arealer på Fossnes kan brukes for å samle etatene som er lokalisert i gamle Andebu og Stokke på et sted som ligger 5–15 min kjøring unna? Hva med Stokke brannstasjon? Er det opplest og vedtatt at den må ligge i Stokke sentrum?

Med en flytting til Fossnes ville man styrke brannberedskapen for hele Sandefjord (og Tønsberg) kommune på vestsiden av E-18, også Borgeskogen, Tassebekk og Fokserødområdet.  Det er i det hele tatt merkelig at det store området som bare ligger der kun brukes til en kultursti og noen kunstnerverksteder, samt et bakeri,  og kafé som er åpen innimellom.

Disse kan jo fremdeles ligge der, selv om man altså lokaliserer kommunale etater samme sted. Det er å håpe at våre politikere kan vurdere dette, før mesteparten bare blir avhendet til en billig penge. Husk også at stedet bare ligger 7–8 min kjøring fra E-18!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags