Den internasjonale sosialpedagogdagen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

2. oktober markeres den internasjonale sosialpedagogdagen. Sosialpedagoger i Norge er barnevernspedagoger og vernepleiere, og FO er deres fag- og profesjonsforbund. Vi vet at våre profesjoner har den kompetansen som trengs i møte med mennesker med ulike utfordringer i et komplekst samfunn. Vi er stolte av hver eneste en av dere.

DEL

LeserbrevSosialpedagoger verden over gjør hver dag en forskjell for barn og unge, voksne og eldre. Sosialpedagoger finner du på helsestasjoner, i barnehager, skoler og barnevern, i rusomsorgen og kriminalomsorgen, psykiatrien, i somatiske sykehus, eldreomsorgen, og i jobb med mennesker med funksjonshemminger og kognitive vansker.

Kort sagt, overalt i velferdsstaten er det sosialpedagoger som gjør en uvurderlig innsats for den enkelte og felleskapet. Bruk dagen til å snakke med en sosialpedagog og lytt til hvordan arbeidshverdagen er.

Vi skal spise kake og feire sosialpedagogen. Samtidig oppfordrer vi politikere og samfunnsborgere til å tenke over hvordan de viktige samfunnsinstitusjonene ville fungert uten sosialpedagogens kompetanse. Sosialpedagoger jobber for inkludering og sosial rettferdighet. De er eksperter på å skape gode felleskap mellom mennesker og forstå den enkelte i felleskapet. De vet hvordan de kan hjelpe mennesker som sliter, med å få makt i eget liv. Det forrige Stortinget valgte å ikke lovfeste sosialpedagogisk kompetanse som kjernekompetanse i kommunene. Vi ber det nye stortinget revurdere den avgjørelsen.

Sosialpedagoger har en unik kompetanse til å møte og hjelpe mennesker som har ulike utfordringer i livet, en kompetanse alle kommuner trenger.

Gratulerer med 2. oktober til alle sosialpedagoger!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags