«Peer, du lyver» - stortingsvalget: Hvilket parti skal vi tro på?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Du bestemmer, ja nettopp du! Det er demokrati, folket bestemmer heter det, men vet vi hva vi er med å bestemmer? Livet består hele tiden av mange valg, ubevisste og bevisste. Hvilket ben står vi opp med? hvilken sokk tar vi på oss først? hvilken hånd åpner du kjøleskapet med? Dette er nok noe du ikke tenker så mye over, såkalte ubevisste valg som heller ikke har så stor betydning.

DEL

Leserbrev11 september 2017, det er en viktig dato for Norge. Det er stortingsvalg: Hvem og hvilket parti/hvilke partier skal lede Norge de neste fire årene? Kan vi kalle det et bevisst valg? Ja, det kan vi.

Men hvilket parti er viktigst for deg og din livssituasjon? «Peer, du lyver» er overskriften her, hva mener jeg med det? Lyver politikere, de som går i dress og slips og flotte kjoler? Jeg skal ikke si at noen lyver, men at politikere ikke holder hva de lover, er dessverre en sannhet.

jeg tok en titt på hvilken slagord det enkelte parti har, slagord/motto skal jo kort beskrive hva det politiske står for. Dere kan jo selv bedømme.

Venstre: Folk først! Ja vel, hva mener Venstre  med det? Ta en titt på venstre.no.

Fremskrittspartiet: En enklere hverdag! for hvem? For arbeidsledige, for håndverkere, for meglere? Ta en titt på frp.no.

Arbeiderpartiet: Alle skal med! Kan dere virkelig klare det? Det var det med å love, da! 

Kristelig Folkeparti: Menneskeverd i sentrum! Ja, hva betyr det?

Høyre: Vi tror på Norge! Ja, hvem gjør ikke det?

Jeg er selv ingen ekspert, kun en vanlig «mann i gata» som skal stemme.

Til politikere: ikke vær så opptatt av å «vinne diskusjoner». Det er lov å si «sorry, der tok jeg feil». Skap tillit! Forklar med enkle om ord hvorfor vi skal stemme på ditt parti.   

Til velgere: Prøv så godt du kan å sett deg inn i hva partiene står for, bruk litt tid på det, det vil bety mye for hvordan nettopp du vil ha det.

Godt valg!       

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags