Det er behov for sterke fredsorganisasjoner

Av
DEL

LeserbrevMens regjeringa øker bevilgningene til Forsvaret, foreslås det å kutte dramatisk til støtten til organisasjoner som jobber med fred og nedrustning. Dette skjer i en tid der spenningen øker både regionalt og globalt, der atomvåpenstatene ruster opp og faren for atomkrig er større enn siden den kalde krigen.

Skal vi lykkes med å redusere risikoen knyttet til atomvåpen, er det vesentlig at temaet er på agendaen og debatteres. Vestfold og Telemark SV mener at sivilsamfunnsorganisasjonene spiller en viktig rolle i å løfte disse problemstillingene i offentligheten.

Det har stått strid om bevilgningene til fredsorganisasjonene ved de to siste statsbudsjettene, men bevilgningen er kommet på plass ved hjelp av Venstre og KrF. Nå er begge disse to partiene i regjeringen og står dermed bak budsjettet. Kuttet fra 10 til 4 millioner betyr mye for norske fredsorganisasjoner, men er i en Statsbudsjett-sammenheng ganske ubetydelig.

Dersom kuttet gjennomføres risikerer vi at fredsprisvinneren ICAN og deres norske partnerorganisasjoner står i fare for å legge ned arbeidet. Men beløpet er ikke større enn hva som kan endres ved budsjettbehandlingen i Stortinget. Derfor oppfordrer vi alle partiene om å vurdere dette budsjettkuttet på nytt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags