Bedre skoleskysstilbud

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hver dag tar mange ungdommer buss til og fra skolen. Mange opplever dagens tilbud i Vestfold som for dårlig. Ordningen er relativt dyr, transporten tar for lang tid og informasjonen om de ulike rutene er for dårlig.

En av oss pendler daglig mellom Larvik og Sandefjord videregående skole. Som regel tar denne turen 45 minutter, og vihar opplevd flere ganger at vi så vidt rekker skolestart. I tillegg er bussene i mange tilfeller overfylte og man får ikke sitteplass, noe som er farlig dersom det skulle skje en ulykke.

Det er spesielt to forhold vi mener må gjøres noe med. For det første ønsker vi gratis skoleskyss for alle som har mer enn seks kilometer skolevei. Slik ordningen er i dag, er det kun elever som bor mer enn 6 km nord/vest for E18 og elever bosatt øst/sør for E18 som har mer enn 3 km gangavstand til nærmeste holdeplass som har krav på gratis skoleskyss.

I tillegg har elever med nedsatt funksjonsevne muligheter for gratis skoleskyss. De ulike skolene i Vestfold har alle særegne linjer som kun finnes på denne skolen. Dette medfører at elevene som ønsker disse linjene ikke har noe valg i forhold til å pendle.

Vi mener derfor at transport til og fra skolen burde være gratis for å stimulere til at ungdommene tar tøffe valg og begynner på skole i en annen by.

For det andre mener vi transporten tar for lang tid. En god løsning for å komme tidsnok til skolen og i tillegg bruke mindre tid er om bussene benytter seg av E18, da vil tiden fra skolen og hjem bli redusert til 20–25 minutter en vei. Vi ønsker også at det blir to busser som frakter elever for å bedre dagens sikkerhet. En av bussene kunne f.eks. gått direkte mellom Larvik og Sandefjord videregående og samtidig benyttet E18.

Dette hadde antakelig redusert reisetiden med 20 minutter en vei.

Oppsummert mener vi derfor at dagens ordning må revurderes og at et gratis tilbud sammen med redusert reisetid ville bidratt til at flere velger å begynne på skole i annen by. Det er veldig synd dersom økonomi og unødvendig tidsbruk på skoleskyss skal være med på å påvirke valg av skole og linje.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.