Gå til sidens hovedinnhold

Kultur på Tivolitomta er et gammelt forslag, men mer aktuelt enn noen gang!

Artikkelen er over 3 år gammel

Sven Erik Lund ønsker undertegnede velkommen etter med forslag om et nytt kulturhus på Tivolitomta. Det lever jeg og Senterpartiet godt med. Det vi bryr oss om nå, er at dette blir tatt så alvorlig at det ikke blir tatt opp og forlatt med et skuldertrekk, slik det har blitt flere ganger før.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange ganger har Sandefjord blitt fortalt, gjennom mulighets studier og konsulenter at det er viktig å utnytte akkurat denne perlen av et område til å utvikle en god kultur, opplevelse og formidlingsarena.

Fasiten på hvordan et slik anlegg kan se ut er det ikke  noe fasit på, men her har vi muligheter til å utvikle noe som kan bidra til bo-, besøks- og næringsattraktivitet i fremtiden.

Vi har et kulturhus på Hjertnes som vi kan være veldig stole av, med Vestfolds beste konsertsal og mange gode kvaliteter, som vi også kan utvikle. Men hvis vi skal «henge med» på utviklingen av bibliotek, kino og samfunnsnyttige arenaer i Sandefjord, må vi ta grep. Sven Erik Lund har helt rett.

LES OGSÅ: Vil ha kulturhus midt i sentrum

Det er så mange eksempler på at investering av en slik kulturarena i sentrum er kjempeviktig i fremtiden og har gitt veldig gode resultater for dem som tør og evner å ta del i en samfunnsutvikling.

Jeg vet det kan være behagelig å ta av seg høreapparatet, briller og stikke hodet i sanden noen ganger. det som er så kjedelig med det er at man ikke evner å se fremtiden.

Jeg kjenner ennå ingen som greier å holde igjen soloppgangen.

Vi vet det er utfordrende å drive kino i kombinasjon med Vestfold beste konsertsal og opplever at flere drar til nabobyene for et kinobesøk.

Vi vet at biblioteket har forandret seg på de siste tiåra, fra å bli et sted der det luktet tørre bøker med en litt streng bibliotekar som passet på bøker og lånekort. Til nå å være en arena for kultur formidling, samskaping og folkeopplysning. Altså en sosial møteplass for samfunnsutvikling.

Alt dette kan vi få til i Sandefjord hvis vi vil! Man skal tenke seg lenge å vel om for å utnytte denne fine plassen mindre fornuftig enn det vi gjør nå. Bilparkering på ett plan og plass til tivoli noen få måneder i året.

Jeg mener også dette er et viktig prosjekt i forhold til den nye regiondannelsen. Vi ser tegn til at Skien kan bli regionhovedstad, og statlige arbeidsplasser har lett for å havne i Tønsberg.

I dette bildet må Sandefjord være den byen som tiltrekker seg innbyggere som er bra for fremtiden vår. Disse innbyggerne kan flytte dit de vil. De flytter der det er gode skoler, bra å bo og arbeid.

Vi må være stedet som ikke forsvinner i dette bildet. Men da må vi tørre!

Jeg blir ofte møtt med argumenter som finansiering. Kanskje må vi politikere tørre å gå litt på akkord med økonomiske retningslinjer. Jeg tror ikke vi har råd til å la vær å investere i fremtiden. Sandefjord er en av de få kommunene som har økonomiske muskler til å investere smart. La oss gjøre det.

Senterpartiet er ikke veldig utålmodige med å få dette på plass, og har tid til å gjøre en grundig prosess som er forutsigbar både praktisk og økonomisk. Vi vet dette er en prosess tom tar tid, men livet har lært meg én ting: Eneste måten å få gjort noe på, er å begynne!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.