Ja – to etasjer, Archer

Høydeforskjellen på én- og toetasjers tog i Belgia. Bildet er tatt av De Grønnes Harald Moskvil, som er på togferie i Europa.

Høydeforskjellen på én- og toetasjers tog i Belgia. Bildet er tatt av De Grønnes Harald Moskvil, som er på togferie i Europa. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Elisabeth Archer stiller seg, i Sandefjords Blad 29. juni, negativ til fylkestingets enstemmige vedtak om å be om toetasjes tog på Vestfoldbanen. Hun avviser ideen blankt fordi hun mener togene umulig vil kunne passere under brua nord for Råstad stasjon og andre punkter hvor bilveien krysser over jernbanesporet. 

Jeg mistenker at Archer med skrekk har forestilt seg den gammeldagse, Amerikanske togmodellen på seks meter, heller en det moderne toetasjes toget som kan være så lite som 30–40 cm høyere enn vanlige tog. I Norge er det visstnok bare Sørlandsbanen og Bergensbanen som skal være uegnet for toetasjes tog. 

Østfoldbanen må riktignok gjøre noen små utbedringer på linja før de kan få på plass de nye toetasjes togene, men hvis det går i Østfold, så må det jo gå i Vestfold og. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags