FpU ønsker økt tollgrense

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I 1975 ble en tollgrense på 200 kroner vedtatt. Nesten 40 år skulle gå før den ble endret, i 2014, med Fremskrittspartiet i regjering. I dag er tollgrensen på 350 kroner. Vi i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) er glade for at vi har en regjering og et moderparti som tok tak i dette, selv om vi gjerne skulle hatt en høyere grense.

DEL

LeserbrevSendinger fra utlandet med en verdi på under 350 kroner inkludert frakt og forsikring, er toll- og avgiftsfrie. Overstiger den samlede prisen 350 kroner, må du betale ekstra. Skal du for eksempel handle en parfyme fra utlandet og summen, inkludert frakt og forsikring, blir på 500 kroner, må du betale 625 kroner til sammen på grunn av merverdiavgiften på 25 prosent.

Konkurransetilsynet, Forbrukerrådet og Forbrukerombudet har tidligere konkludert at tollgrensa må økes. Det er folk flest som vinner på en hevet tollgrense. Nordmenn ligger på verdenstoppen i netthandel, og annenhver nordmann handler på nett minst en gang hver fjortende dag, kom det frem i Norsk e-Handelsbarometer i 2014, en rapport som gis ut av Hovedorganisasjonen Virke.

Det er flere produkter som ikke er mulig å få kjøpt i Norge, men som er tilgjengelig i utlandet over netthandel. Disse produktene blir lettere tilgjengelige for nordmenn med en økt tollgrense.

Vi ligger på verdenstoppen i netthandel, og vi i Fremskrittspartiets Ungdom mener det da er naturlig at vi skal ha enn høyere tollgrense enn vi har i dag. Vi ønsker at det skal bli mulig å fritt importere klær og kosmetikk, uten å skatte for det. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags