Det skal bli bedre for de myke trafikantene på utsiden av terminalen på Torp

Av

Kommentar til leserinnlegg i SB nylig: Antall passasjerer som reiser til og fra Torp, øker stadig. Det er vi veldig glade for og stolte av.

DEL

MeningerFlere passasjerer medfører imidlertid også økt trafikk av både myke og harde trafikanter foran terminalen. For å sikre en hensiktsmessig trafikkavvikling, besluttet vi i forkant av årets travleste trafikkperiode å stenge av-/påstigningsfeltet nærmest terminalen.

Samtidig endret vi noe på parkeringsmønsteret for busser, drosjer og biler på området nedenfor flaggstengene/parken, samt at venteplasser for busser som ikke er i trafikk, ble opprettet lenger unna terminalen. Vi har også hatt personell ute på området i travle perioder for å hjelpe reisende, sikre en god trafikkavvikling og bidra til en effektiv og forsvarlig logistikk.

Planen er at hele det området som nå er stengt for biltrafikk, skal heves til samme nivå som fortauet, slik at det blir trygt og enkelt å bevege seg der og hindre at av- og påstigning fra/til shuttlebussene kommer i konflikt med personbiler. Dette vil slik vi vurderer det, skape et tryggere og hyggeligere miljø for de myke trafikantene på utsiden av terminalen.

I samråd med blant andre Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon er det etablert parkeringsplasser for forflytningshemmede i parkeringshus 1 nærmest terminalen, rett nedenfor flaggstengene/parken og på korttidsparkeringen.

Vi legger stor vekt på å være en flyplass som er tilgjengelig for alle. Derfor er det også positivt med engasjement og innspill, slik vi opplever her. Sammen med ovennevnte tiltak, pågår det en prosess hvor organisering av hele området foran terminalen vurderes. I den vurderingen er som alltid, tilgjengelighet og sikkerhet for alle passasjerer og alle de som følger eller henter, en viktig faktor.

LES OGSÅ: Her kan det komme en 20 meter høy vanntank: – Dette blir et landemerke (+)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags