«Her er saa underligt ...»

Av
DEL

LeserbrevJeg fikk denne Obstfelderske følelsen på vei til nostalgisk 60-talls konsert i Hjertnes fredag kveld.

Det var regn i været, litt ufyselig, så mange av min generasjon ble kjørt helt fram til Hjertnes-inngangen. Køen av biler gikk både inn og ut av plassen i et rolig tempo.

Da jeg passerte langs muren midt på Bibliotekbygget, var det ingen biler i den høyre filen inn til Rådhusplassen. For siste bil i køen av dem som skulle ut av plassen, gikk det tydeligvis litt for sakte der. Plutselig vrengte den store elektriske bilen ut i det venstre feltet, og klistret undertegnede og andre gående helt inn til bibliotekmuren, før den fortsatte ned mot utkjøringen.

Der møtte den trafikken på vei inn, alt stoppet og bilhornene gjallet.

I sin selvopptatte verden kan ikke denne bilføreren ha tenkt på at mange av de bilene som nå ikke kom inn, faktisk ble stående ufrivillig midt i Sandefjordsveien, og det kunne ha gått langt verre galt enn det gikk.

Det tok, ikke så overraskende, flere minutter før bilføreren i feil felt innså at det var han/hun som hadde feilen, og måtte rygge dersom denne floken skulle bli løst.

Dette er nok et vanlig kjøremønster for disse «tufsene». De kan oppleves daglig nordover og sydover på innfartsveien, der de kommer fykende i venstre felt, i en fart som er godt kvalifisert til et oppmøte i Tingretten.

Motivet er å komme først inn i køen, foran bilister som fremdeles har folkeskikken i behold.

I Tyskland har de store skilter langs veiene som viser bilvrak, oppgir antall omkomne med en anmodning til oss gjenlevende, om ikke å trenge oss fram.

Konserten var for øvrig fabelaktig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags