Hva tar avisa oss for? Lobotomerte og evneveike tullinger som blir forledet av legen vår, slik at han kan løpe leende til banken hver måned?

Av

Det er en god ting at avisa offentlig tar opp små og store samfunnsspørsmål til debatt. Balanserte diskurser og diskusjoner er bra! Men – jeg opplever avisens stadige negative opptatthet av byens eneste treningsklinikk EviBase som langvarig sjikanering, og dens mistenkeliggjøring av eierne som svært ødeleggende.

DEL

MeningerNår den reiser spørsmål om vi «pasientene ikke opplever seg presset eller på annen måte oppfordret til å bli medlem i et treningssenter fastlegene har eierinteresser i», kjenner jeg meg kraftig provosert. Tror dere at vi som trener systematisk på EviBase, ikke evner å se denne linken? Hva tar dere oss for? Lobotomerte og evneveike tullinger som blir forledet av legen vår, slik at han kan løpe leende til banken hver måned?

Fint at legene er eiere

Jeg ser fastlegens rolle som en aktør mellom meg og spesialistene, en som kan stille diagnoser og hjelpe meg til å holde meg frisk. Noen ganger er det medisiner som må til, andre ganger er det «mosjon på blå resept». At det nettopp er fastlegene og andre behandlere som eier klinikken, opplever jeg udelt positivt. Eierskap skaper økt engasjement over tid, og det bidrar til nyutvikling.

Ærlig talt, de negative omtalene om treningsklinikken i lengre tid vitner om at avisens ledere ikke heier på gründere i denne byen. Eller kan ikke leger være gründere? Og i hvert fall ikke der de har interesse- eller fagfeltet sitt?

Ansvarlig redaktør Steinar Ulrichsen nevner senest i dag at den berømte gründerånden i Sandefjord er en av lykkedriverne her. Så begynn å ta det innover dere i avisa også!

Kinderegg»

Alle kjenner til «Dørstokkmila», og her ligger «Kinderegget» til EviBase:

1) Høyintensitetstrening med oppfølgning og måloppnåelsesgjennomgang fra profesjonelle leger og naprapater og med en entusiastisk og fantastisk daglig leder som ikke vet hva godt hun skal gjøre for oss. De profesjonelle som er synlige i miljøet, og som du kan spørre til råds underveis. Fastlegen som inviterer på løpetur mandag morgen eller onsdag ettermiddag.

2) Frukt og helse-teer etter trening, og minst like viktig sosialt samvær før, under og etter treningen.

3) Interessante og gratis foredrag på torsdagene om alt fra kosthold og anatomi til psykisk helse.

Videre er dette en arena helt uten jåleri, ung eller gammel kan trene til musikk eller TV, eller småprating med naboen. Er du ny, hjelper de mer erfarne deg, er noen lei, heier vi på hverandre, og trenger du en prat, står kaffe og te og venter.

Jeg har forsøkt å trene ved mange treningssentre opp igjennom årene, og resultatet har som oftest vært at lommeboka mi er det eneste som har blitt slankere. Tidvis går treningssentrene over ende, og av og til er det rygg og føtter som får nok.

Nå har jeg trent ved klinikken i over ett år. Takk fastleger for treningsklinikken! Trening hos dere er bra for meg og alle andre!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags