Dette må det finnes en politisk løsning på

Camping eller parkering? Parkeringsbestemmelsene sier ikke noe om camping. Derfor blir det i sin helhet forbudt å parkere bobiler på nesten hele området sør for Park hotell. Foto: Flemming Hofmann Tveitan

Camping eller parkering? Parkeringsbestemmelsene sier ikke noe om camping. Derfor blir det i sin helhet forbudt å parkere bobiler på nesten hele området sør for Park hotell. Foto: Flemming Hofmann Tveitan

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bobilturismen og parkeringsbehovet vokser - da må politikerne finne løsninger

DEL

LeserbrevVi viser til oppslag i Sandefjords Blad 13. mai om bobilturismen i Sandefjord, og har brukt god tid; til både å fordøye innholdet og til å snakke med andre bobilturister. Vi har selv innpå 30 års erfaring som bobilturister i inn- og utland, og vi har med stolthet anbefalt vår vakre by til andre med og uten bobil.

Svært mange fra ulike deler av vårt lange land forteller at de allerede har vært her opptil flere ganger. Nå må vi visst anbefale folk å dra andre steder.

Alle sier de setter pris på de gode parkeringsmulighetene i skjønne omgivelser nær vannet. Det ble jo enda bedre etter at bobilhavna kom. Den er stadig full, og er mye bedre besøkt, hele året, enn de fleste andre norske bobilparkeringer. Bobilturistene handler i butikkene i byen, de går på restaurantene, bruker kulturtilbudene, og etterlater i sum ikke lite penger. Og mange skryter av butikkmangfoldet og den gode servicen de opplever å få. Mange av de bobilreisende skal med eller kommer fra ferga og bidrar til økonomien der også.

Bobilturismen og parkeringsbehovet vokser. Det må det finnes en positiv løsning på. Det krever faktisk større kapasitet, ikke bare ”norsk standard”: Det vi ikke helt liker, forbyr vi - slik det ser ut til at kommunens administrative og politiske representanter i realiteten ønsker.

Næringslivet og turistmyndighetene har flere ganger ønsket å få folk, f.eks reisende til og fra ferga, til å stoppe i byen, ikke bare bruke den som gjennomfartsåre. Da blir et ønske om å forby bobiler til fordel for eksempelvis langtidsparkerende lokale båteiere (som referert i Sandefjords Blad) ikke til å tro.

Slik det framkommer i avisa, oppfattes det som ren hets mot bobilturistene, sier folk vi har snakket med og vist artikkelen til.

En parkeringsplass er, så vidt vi vet, til disposisjon for den som kommer dit først og som betaler evt avgift. Vi forutsetter at folk benytter den plassen de har betalt for. Vi ser at noen også setter ut markiser og møbler ved siden av bobilen. Det er ikke ”etter boka”, så vi skjønner at det reageres på dette. Det er en egen sak å finne en god løsning på. Men hvorfor la bobilene stå på de minst attraktive plassene – er det slik vi ønsker å behandle gjester i Sandefjord? Der kunne evt. langtidsparkerende stå – de er jo ikke i eller ved bilene likevel.

Parkering mot grøntområdet / plenen på østsida og tydelig markering av at evt ”uteliv” må foregå på plenen, kunne være et bedre alternativ. Der vil også bobiler med lange overheng kunne rygge på plass, slik at de ikke stikker så langt fram i kjørepassasjen mellom parkeringsrekkene.

Sandefjords motto ”tenk stort” er i høyeste grad aktuelt her. Vi vil oppfordre teknisk etat og politikerne våre til å gjøre nettopp det: Tenk stort, tenk nytt, se etter mulighetene og finn på noe bedre enn forbud og diskriminering, slik at vi fortsatt med stolthet kan anbefale den flotte byen vår til andre bobilturister.

Innlegget er også sendt til samtlige av formannskapets medlemmer.


Eidi og Kjell-Erik Skalleberg


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags