Trafikkulykken i Vesterøyveien

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVil herved komme med noen synspunkter angående den tragiske ulykken mellom tilhenger og syklister i Vesterøyveien for en tid tilbake. Jeg har alltid hatt en stor rettferdighetssans, og her er det mye som skurrer.

For det første. Er sønnen som festet hengeren mindre kvalifisert til dette enn faren? Er det å la en annen enn sjåføren feste hengeren, å regne som ikke bare uforsvarlig, men grovt uforsvarlig? 

Så kan jo hver og en spørre seg selv om de ville dobbeltsjekke om hengeren var forsvarlig feste,t dersom de hadde fått en som var minst kapabel til dette, som dem selv er.

Jeg hadde sannsynligvis ikke gjort det, uten at jeg hadde følt meg grovt uansvarlig av den grunn.

Videre synes jeg det norske rettsvesen i alt for liten grad skiller mellom dem som bevisst gjør en forbrytelse og dem som i dette tilfellet ikke hadde annet i tankene enn å frakte en henger fra A til B.

Når det gjelder aktors påstand om straff, synes jeg heller ikke denne står i forhold til 63-åringens «forbrytelse». For det første blir det lagt ned påstand om en ikke ubetydelig erstatningssum. Dernest førerkortbeslag på 30 måneder.

Som om dette ikke er nok vil de også kaste ham i fengsel i tre uker. Her mangler det bare en saftig bot, så har man brukt alle de straffereaksjonene man rår over her i landet.

Når det gjelder syklistene, mener jeg at også de bør ta sin del av ansvaret.

Redaktøren skriver i sin leder om det å ferdes hesynsfullt i trafikken. Gjelder ikke dette syklister? Når de velger å bruke offentlig vei til hastighetssykling, tar de en kalkulert risiko. Grunnen til at de ikke bruker sykkelstien, er vel at de der ikke kan oppnå like høyt tempo som i veibanen.

Det ser ut som at forskjellen fra å være en lovlydig borger og bli stemplet som forbryter og kastet i fengsel er hårfint liten. Enten man lar noen feste hengeren på bilen din, eller for den saks skyld lar noen bytte hjul på bilen, kan man komme opp i den situasjonen som 63-åringen har kommet i.

Det gjelder både deg og meg, inkludert redaktør Ulrichsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags