Alle under samme kam

Nicolai Næss-Kjennvold, fylkesstyremedlem i Elevorganisasjonen i Vestfold

Nicolai Næss-Kjennvold, fylkesstyremedlem i Elevorganisasjonen i Vestfold Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ungdomsengasjement er større enn noensinne, verden over. Likevel er det eneste vi hører fra gamle politikere på Stortinget, foreldre og lærere at det er «bra at vi engasjerer oss».

Ta festivaler for eksempel. Etter Stavernfestivalen ble det lagt ut en masse bilder fra teltarealene der ungdom ble «beskyldt» for å forsøple og ikke rydde opp etter seg. Ungdom.

Dette ble igjen støttet oppunder med det at «ungdommer som klimastreiker skulker bare skolen». Det at et fåtall ungdom forsøpler og bruker klimastreiken som en unnskyldning for fravær fra skolen representerer ikke helheten.

Så har vi denne klimastreiken da. De dagene elevene skulker skolen for å «liksom» demonstrere. Vi har jo ingenting å si, vi er jo bare useriøse, små barn. Selv om vi var 40.000 ungdom over hele landet.

Og ja, det er de to-tre elevene på hver streik som om faktisk bare drar for å slippe skole, og det jo dette som er kjipe greier. At alle skal bli dratt under samme kam.

Det er derfor ungdomsengasjement er så viktig. Fordi aldri i verden at en stortingspolitiker kunne funnet på dette. Grunnen er så enkel at en stortingspolitiker ikke er en ungdom.

Det at vi er ungdom er også en ulempe. Nemlig det at vi ikke blir trodd. Når vi sier vi bryr oss om klima, er det egentlig bare for å slippe skole. Når vi sier vi bryr oss om miljøet, så er det ikke sant.

Vi blir argumentert mot med at «Ungdommen sier de bryr seg om klima, men allikevel blir de heller kjørt steder enn å gå/sykle». Dette er med på å gi ungdomsengasjement et dårlig omdømme.

Når vi ungdommer prøver å si vår mening og fremme vår stemme blir vi nedtrukket av voksne. De fleste ungdom blir ikke tatt seriøst før de får tillitsverv i en ungdomsorganisasjon, og dette er vi lei av.

Alle skal med, men vi skal heller ikke forhåndsdømmes for det vi står for. Fordi at noen kan si noe og mene noe helt annet, men dette representerer ikke en helhet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.