Varslersaken er mye mer innholdsrik og kompleks enn det som kommer fram i avisene. De mest sentrale folkevalgte har innsikt i informasjon som ikke er offentlig

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sandefjords Blad har presentert en serie artikler om varslersaken i Sandefjord kommune.

DEL

MeningerVi vil med dette informere om hva Arbeiderpartiet mener om denne saken.

«Varslersaken» har pågått i mer enn ett år, og er en betydelig utfordring både for administrasjonen og det politiske miljøet. Vi har hele tiden vært aktive i saken, slik at den skal avsluttes på en måte som ivaretar alle parter. Dette også fordi saken etter hvert har gitt en betydelig svekkelse av kommunens omdømme.

LES OGSÅ: Lederen av kontrollutvalget ber formannskapet trå varsomt 

Vi er inne i en periode hvor vi skal ansette ny rådmann og nye kommunalsjefer, og da ønsker vi de beste kandidatene.

LES OGSÅ: Nytt varslerreglement er lagt på is til forhandlingsutvalget er ferdig med «Schei-saken»

Saken er mye mer innholdsrik og kompleks enn det som kommer fram i avisene, og de mest sentrale folkevalgte har innsikt i informasjon som ikke er offentlig. På bakgrunn av dette har gruppeleder og formannskapsgruppa tatt de beslutningene de har tatt til det de mener er det beste for kommunen, og har valgt et medlem inn i et utvalg som har fått i oppdrag å håndtere saken videre.

LES OGSÅ: Politikerne kupper Schei-avtale, rådmannen parkert på sidelinja

Arbeiderpartiet har vært og er kritisk til detaljstyringen og uklare ansvarsroller mellom politisk og administrativt nivå i Sandefjord kommune, og mener dette er noe av årsaken til den krisen vi nå står oppe i. Varslersaken har pågått over altfor lang tid, har vært til stor belastning for både ansatte, folkevalgte og kommunens omdømme og vi så oss derfor nødt til å være med å bidra til at saken får en løsning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags