Vi fikk ingen god start

RÅDMANN: Gudrun Grindaker måtte gå eter en konflikt med ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H). Kommunen har ennå ikke skaffet en ny fast rådmann. Arkivfoto: Paal Even Nygaard

RÅDMANN: Gudrun Grindaker måtte gå eter en konflikt med ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H). Kommunen har ennå ikke skaffet en ny fast rådmann. Arkivfoto: Paal Even Nygaard

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er nå gått drøye halvannet år siden nye Sandefjord Kommune ble etablert.

DEL

MeningerGod kommune-økonomi, flott geografisk beliggenhet og et kompetent arbeidsmiljø skulle tilsi at Sandefjord kommune burde være en attraktiv arbeidsplass for toppledere og andre ansatte. Fem kommunalsjefer har imidlertid det siste året signalisert at de er på vei ut. Kommunen har allerede hatt tre rådmenn og leter nå etter en fjerde, men nyansettelse uteblir og flere kvalifiserte søkere til stillingen har trukket seg. Dette synes vi i Sandefjord Arbeiderparti er veldig bekymringsfullt, og det er en særdeles dårlig start for en kommune med ambisjoner om å bli best i det meste.

Sandefjord Arbeiderparti har siden oppstarten av den nye kommunen vært kritisk til hvordan varslersaken har blitt håndtert, og hvordan kommunen ledes politisk.

Høyre, med Ordfører Gleditsch i spissen, har tidligere fremhevet Sandefjordsmodellen som en suksess. Han har uttalt at «politikerne er sjefen i kommunen», og at «vi går lenger enn de fleste i detaljstyring». Indirekte er denne detaljstyringen årsaken til at vi fikk en varslersak, og at den fikk vokse til uante dimensjoner. Rådmann Grindaker ønsket å sette sammen sin egen ledergruppe, men flertallspolitikerne ønsket det annerledes. Ansvaret havnet dermed i en «gråsone», og i denne gråsonen fikk varslersaken utvikle seg.

Så kunne man håpe at posisjonen med Høyre i spissen ville lære litt av dette og korrigere kursen, men så skjer ikke. Når politikerne fant det rett å innføre ansettelsesstopp i kommunen, så burde det være rådmannens oppgave å gjennomføre vedtaket. Men Høyre går mye lenger enn dette. De velger å la ordfører Gleditsch godkjenne enhver ansettelse i kommunen. I praksis går politikerne inn og tar administrasjons ansvar.

Høyre detaljstyrer også i enkeltsaker. De beslutter for eksempel å gjeninnføre karakterer i ungdomsskolen, selv om fagmiljøene foreslår det motsatte. Så innfører de tilhørende systemer for målstyring og rapportering for å kontrollere gjennomføring og resultat.

Med en slik politisk detaljstyring er det kanskje ikke så merkelig at toppledere kvier seg for å søke seg til Sandefjord.

En leder eller ansatt ønsker ikke å bli detaljstyrt, men trigges av tillit og selvstendig ansvar, med mulighet til utvikling og gode prestasjoner.

Den 1. januar 2020 trer en ny Kommunelov i kraft, som skal sikre at politikernes innflytelse på administrasjon reduseres. Sandefjord Arbeiderparti er glad for denne endringen. Vi vil arbeide for en oppstramming i Delegasjonsreglementet, som skal støtte denne utviklingen. Det er imidlertid ikke nok med en lovendring. Hvis man skal lykkes, må også den politiske ledelsen endres.

Sandefjord Arbeiderparti vil arbeide for å innføre en tillitsbasert og inkluderende ledelseskultur. Denne skal gjennomsyre hele organisasjon og overføre større del av ansvaret for løsning og gjennomføring til kommunens dyktige ansatte og fagpersonell. Gir man ledere og ansatte tillit, ansvar og trygghet, vil man få bedre løsninger og høyere effektivitet enn med dagens detaljstyring og kontroll.

Forskjellen mellom Arbeiderpartiet og Høyre i Sandefjord gjelder ikke bare i politiske saker, men også ledelsesfilosofi. Det haster med å bli kvitt gammeldags politisk detaljstyring!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags